4.3 C
România
28 februarie 2021
Politica

Crin Antonescu: Experienta PNL este determinata de identitatea sa si de cum traieste pentru Romania acest partid

Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu a declarat, miercuri, la concertul dedicat aniversarii a 140 de ani de la infiintarea PNL, ca experienta PNL este determinata de identitatea sa, de cine este si cum traieste pentru Romania acest partid. In mesajul sau, Crin Antonescu a subliniat ca pretentia tuturor liberalilor de dupa 1990 este aceea de a fi o elita responsabila, generoasa si dedicata.

„Va spun, in ceas aniversar, cu tot dragul, cu tot respectul si cu toata inima, pesemne ca partidele, ca si indivizii, nu pot hotari cat traiesc, ci cum traiesc. Viata, experienta extraordinara a PNL este si acum, si va fi si in anii urmatori, determinata de identitatea sa, de cine este si de cum traieste pentru Romania acest partid. Intemeietorii PNL, cei care apoi si prin intermediul acestui partid au intemeiat Romania ca stat modern, care au construit democratia interbelica, au fost cu certitudine o elita. Pretentia noastra, a tuturor liberalilor de dupa 1990, este aceea de a fi la randul nostru o elita responsabila, generoasa, dedicata, chiar slujitoare. Si elitele sunt, desi lucrand pentru contemporani si pentru vremea lor, sunt putin si deasupra timpului”, a declarat Antonescu.

Iti recomandam si: PNL va avea candidati la alegerile locale si parlamentare din randul elitelor aduse in partid prin „Cariera liberala”

La evenimentul la care au participat copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintele de onoare Mircea Ionescu Quintus, dar si presedintele PSRO Mircea Geoana, Crin Antonescu a mai spus ca este „ultima oara cand se adreseaza unei asemenea adunari liberale” si ca le ureaza sa aiba puterea de apara Parlamentul si prezumtia de nevinovatie, chiar daca sunt arestati adversari politici.

„Urarea mea la aceasta varsta extraordinara este sa aveti in continuare puterea de a crede in aceste valori si a le servi, de a apara, prin vocatia originara a PNL, democratia, libertatea si prosperitatea, statul de drept, de a avea puterea de a apara Parlamentul, chiar cand nu aveti majoritate. Nu exista in istorie democratie fara un Parlament puternic. De a apara prezumtia de nevinovatie, chiar cand adversari sunt arestati, pentru ca inseamna stat de drept si de a apara prin comportament si ce va pune la dispozitie acest statut, rolul politicienilor si al partidelor. De a crede mereu si pana la capat ca singura sursa legitima durabila a puterii este cetateanul”, a spus Crin Antonescu, la concertul aniversar al PNL.

Crin Antonescu a mai spus ca 140 de ani inseamna mult si a tinut sa sublinieze ca partidele ca si indivizii, nu pot hotari cat traiesc, dar cu siguranta hotarasc cum traiesc.

„Ca intotdeauna, cand am celebrat astfel de momente, sunt stapanit de o emotie, de la an la an mai puternica. Foarte probabil, este ultima oara cand ma adresez unei asemenea adunari liberale. (..) Va spun in ceas aniversar, cu tot dragul si respectul si cu toata inima, partidele ca si indivizii, nu pot hotari cat traiesc, dar cu siguranta hotarasc cum traiesc, si experienta aceasta extraordinara a PNL este si acum si va fi si in anii urmatori determinata de identitatea sa, de cine este si cum traieste pentru Romania acest partid”, a afirmat Crin Antonescu.

El a precizat ca intemeietorii PNL-ului, cei care apoi si prin intermediul acestui partid, au intemeiat Romania ca stat modern, care au construit democratia romaneasca interbelica, au fost cu certitudine o elita.

HotWek.ro iti recomanda si: PNL vrea sa schimbe fata partidului cu profesionisti si elite. Proiectul Cariera Liberala, lansat in teritoriu

In luna februarie a acestui an, Crin Antonescu a anuntat ca cel mai probabil se va retrage din politica, satul de „mizeria morala” din acest domeniu.

La concertul aniversar dedicat aniversarii a 140 de ani de la infiintarea Partidului National Liberal, care a avut loc la Opera Romana, au participat copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintele de onoare Mircea Ionescu Quintus, fostul presedinte Crin Antonescu, presedintele PSRO Mircea Geoana, parlamentarii liberali din Camera Deputatilor si Senat precum si reprezentanti ai formatiunii liberale.

Presedintele Klaus Iohannis, invitat special la eveniment, a primit premiul I C Bratianu, distinctia fiindu-i oferita de presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

Stiri pe aceeasi tema

Klaus Iohannis efectueaza o vizita oficiala in Polonia

Cristiana Petrariu Bota

Ponta vorbeste despre misterul voturilor pro-Iohannis din diaspora de la alegerile prezidentiale

Cristiana Petrariu Bota

UDMR sustine reducerea TVA la 19%. Va accepta si varianta Guvernului?

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult