Social

Crin Antonescu si Calin Tariceanu apar in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului

Numele a trei figuri importante din spatiul politic romanesc apar in dosarul CUMNATUL. Este vorba de Crin Antonescu, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu. Numele celor trei sunt mentionate in dosarul in care cumnatul premierului, Iulian Hertanu, a fost arestat pentru frauda cu fonduri europene, spalare de bani si evaziune fiscala. 

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au indicii ca Boeru Gheorghe, reprezentant al SC Romair Consulting SRL, retinut in dosar,  s-a recomandat ca fiind trimisul special al lui Calin Popescu Tariceanu si acesta din urma fiind prieten bun cu Semcu Adrian, amandoi erau atunci membri PNL.

Semcu Adrian afirma in stenograme ca Boeru Gheorghe are sustinerea necesara si acces la factorii de decizie si trebuie sa se ocupe de managementul proiectului cu finantare europeana ce urma să se deruleze în judetul Prahova si care viza realizarea instalaţiei de canalizare. Acest lucru se impunea tocmai pentru a nu exista blocaje în acordarea finantarii si implementarea proiectului.

Astfel, premierul Victor Ponta, cel al sefului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si fostul lider al PNL Crin Antonescu sunt pomenite in discutii privind lupta pentru bani si sustinere politica la nivelul judetului Prahova.

Milionarul Gheorghe Boeru, abonat la contracte cu statul, si fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, Adrian Semcu, au fost retinuti miercuri seara, in acelasi dosar, de procurorii DNA.

Retineri noi in dosarul CUMNATUL

Directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu (ex -PNL), fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a fost reţinut miercuri de procurorii DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă. În dosar a fost reţinut şi Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting SRL, pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală. Cei doi vor fi prezentaţi joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vezi si: Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, retinut de procurorii DNA Ploiesti

În dosar, se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de Iulian Herţanu, Vladimir Ciorbă, Mihail Coman, Liviu Munteanu, Mircea Cosma, Vlad Cosma, Sebastian Ghiţă, Ilie Drăgan, Iuliu Roman şi Cristian Ionuţ Ionescu, pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Crin Antonescu si Calin Tariceanu apar in interceptari

Surse judiciare au explicat pentru Evenimentul zilei că cei implicați au fost interceptați. Astfel, în ziua de 23 septembrie 2010, la ora 14:46:54, Adrian Semcu- vicepreședinte al CJ Prahova, este contactat de Dumitru Pantea, director al Hidro Prahova, care poartă următoarea discuţie :

Adrian Semcu: L-am sunat, nu mi-a răspuns şi în 2 minute mă sună înapoi. Lejer, foarte aşa… Ştie de toate dedesubturile lui GHIŢĂ, dar el a vorbit cu PONTA. Şi i-a zis Băi, e problema voastră, la Prahova nu cedez , unul e al nostru. Nu contează care. (nota DNA: ulterior a fost încheiat contractul cu asocierea formată din SC Grossman Engineering SRL, administrată de cumnatul premierului Ponta Victor Viorel, Herțanu Iulian Cristian, şi SC Euroconstruct Trading 98 SRL) Şi el… tot el zice…: Băi ADI, să fiu sincer şi drept, eu cred că ar fi mai important judeţul, că la Ploieşti e CĂTĂLINA, e organizaţia, avem fieful totuşi de nivel… nu-mi fac probleme. Dar în judeţ… Exact gândirea mea. Știi?

Nicolaeta –Cătălina Bozianu: Da.

Acuzația de șpagă

„Concret, în perioada august 2010 – aprilie 2011, în schimbul unei sume de bani, Adrian Semcu, în calitate de vicepreşedinte al CJ Prahova, folosindu-se şi de influenţa pe care o avea la reprezentanţi ai conducerii SC Hidro Prahova şi în înţelegere cu Gheorghe Boeru, reprezentantul SC Romair Consulting SRL Bucureşti, l-a ajutat pe acesta din urmă ca asocierea din care făcea parte să câştige la licitaţie un contract de achiziţie publică, finanţat în majoritate din fonduri europene. Contractul, în valoare de 25.085.000 lei, intitulat ‘Asistenţă tehnică pentru managementul proiectului, proiectare, supervizare lucrări” face parte din proiectul european ‘Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova” „, se arată în comunicat.

Vezi si: EXFIN, firma familiei Ponta, conexiuni cu grupul de la Golden Blitz apropiat de Traian Basescu

Anchetatorii au reţinut că pentru sprijinul acordat la obţinerea contractului, în ianuarie 2012, Adrian Semcu a primit de la Boeru 100.000 euro, din totalul sumei promise de 200.000 euro.

Trimisul lui Călin Tariceanu

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au indicii că Boeru Gheorghe s-a recomandat ca fiind trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu şi acesta din urmă fiind prieten bun cu Semcu Adrian, amândoi erau atunci membri PNL.

Semcu Adrian a afirmat în stenograme că Boeru Gheorghe are susţinerea necesară şi acces la factorii de decizie şi trebuie să se ocupe de managementul proiectului cu finanţare europeană ce urma să se deruleze în judeţul Prahova şi care viza realizarea instalaţiei de canalizare. Acest lucru se impunea tocmai pentru a nu exista blocaje în acordarea finanţării şi implementarea proiectului.

Mircea Cosma era Înălţimea Sa

Semcu Adrian-Emanuil i-a solicitat lui Pantea Dumitru, încă din data de 08 septembrie 2010, ca oferta câştigătoare să fie cea a Asocierii reprezentate de Boeru Gheorghe, urmând să-i comunice acest lucru şi lui Cosma Mircea – preşedintele Cosnsiliului Judeţean Prahova („Bun. Atunci nu-i transmiţi tu – Pantea Dumitru – lui Boer ca să vorbească cu Înălţimea Sa că ai găsit, ştii?…Nu cred eu că e bine…Nu, nu…Tot prin omul nostru).

Semcu: Am încredere în justiţie

Directorul SC Hidro Prahova Adrian Semcu a declarat miercuri la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că nu recunoaşte faptele de care este acuzat şi că aşteaptă ca acestea să fie dovedite.

„Singurul lucru pe care îl aştept este să se dovedească acuzaţiile care mi s-au adus. Doar am fost informat de ce sunt acuzat, ceea ce nu recunosc. Am încredere în justiţie. (…) Orice în ţara asta trebuie dovedit”, a afirmat Semcu.

Stiri pe aceeasi tema

In post, apetitul romanilor fata de alternativele vegetale pentru lactate este in crestere

Cristiana Petrariu Bota

PRIMA CHIRIE. Cati bani ofera Guvernul ca prima de relocare pentru somerii care se angajeaza

Delia Ion

Lucrarile stiintifice ii pot salva, din nou, pe detinuti de la inchisoare. Un proiect initiat de UDMR a primit aviz favorabil de la Comisia Juridica din Camera Deputatilor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult