Cristian Busoi
Comunicate

Cristian Busoi: Bonul fiscal obligatoriu pentru bacsis, fara precedent in Europa

COMUNICAT DE PRESA – CRISTIAN BUSOI, EUROPARLAMENTAR PNL: OBLIGAȚIA DE A EMITE BON FISCAL SEPARAT PENTRU BACSIS, FARA PRECEDENT IN EUROPA; VA ADUCE PUȚINI BANI LA BUGET, DAR VA COMPLICA ACTIVITATEA MULTOR IMM-URI.

In condițiile in care Uniunea Europeana are printre prioritațile sale susținerea IMM-urilor, Guvernul Ponta pare a nu avea alt obiectiv decat acela de a complica viața intreprinderilor mici si mijlocii din Romania si a micilor comercianți.

Masura de a solicita comercianților se elibereze un bon fiscal, separat, pentru bacsis, impusa de Guvernul Ponta prin Ordonanța de Urgența, este fara precedent in țarile Uniunii Europene. Nu am intalnit-o in nicio țara europeana, asa cum nu am vazut nicaieri in Europa echipe de la Fisc navalind in restaurante cu masini cu girofar, oprind activitatea, alungand clienții, speriind puținii turisti straini care mai vin in Romania.

Atrag atenția ca aceste controale trebuie sa aiba o anumita decența. in goana dupa spectacol, nimeni nu a calculat impactul acțiunilor la care am asistat. ANAF ar trebui sa faca mai puțin spectacol si sa aiba mai multe rezultate.

In plus, eliberarea de bon fiscal separat pentru bacsis, invenție „marca Guvernul Victor Ponta”, va aduce la bugetul statului sume neglijabile, insa va complica enorm activitatea micilor intreprinzatori, care vor fi sufocați de birocrația excesiva impusa de eliberarea a doua bonuri fiscale in loc de unul singur. Modul de impunere a unei astfel de masuri este contraproductiv, intrucat va agresa comercianții si va enerva clienții.

Ii recomand premierului Victor Ponta sa se concentreze pe lupta impotriva marii evaziuni, care ar alimenta bugetul de stat cu sume semnificative si, in paralel, sa stimuleze activitatea micilor intreprinzatori si comercianți, a IMM-urilor, precum si a tuturor profesiilor liberale.

Cristian Busoi,
Europarlamentar PNL

Stiri pe aceeasi tema

Zilele Educatiei Medicale, eveniment organizat de Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB), au reunit 900 de participanti la workshop-urile desfasurate la Palatul Facultatii de Medicina si in cateva spitale din Bucuresti

Ioana Badulescu

Declaratia presedintelui Basescu dupa summitul NATO de la Newport – Comunicat de presa Administratia Prezidentiala

Cristiana Petrariu Bota

CNAIR a anuntat castigatorul contractului pentru modernizarea sectorului DN2 – A2 al Centurii Municipiului Bucuresti

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult