12.2 C
România
6 octombrie 2022
Politica

Cristian Busoi, candidatul PNL la Primaria Capitalei, isi face campanie folosindu-se de drama Colectiv

Cristian Busoi, candidat al PNL la Primaria Generala a Capitalei, isi promoveaza imaginea folosindu-se de drama Colectiv. Busoi a sustinut, luni, o conferinta de presa in care a vrut sa atraga atentia asupra dezastrului pe care l-ar provoca un cutremur mare in Bucuresti, iar in spatele sau trona un banner cu imagini de la cutremurul din 1977 si de la Colectiv, cu mesajul „Bucuresti, trezeste-te!”.

Cristian Busoi a spus, in conferinta de presa, ca un cutremur de peste 7 grade s-ar solda cu mii de morti si raniti, iar in spatele sau se putea vedea un banner cu imagini de la cutremurul din 1977 si de la Colectiv, cu mesajul „Bucuresti, trezeste-te!”.

„In cazul unui cutremur de peste 7 grade pe Richter putem vorbi de un numar foarte mare de victime. Morti, raniti – cateva zeci de mii, cel putin. Bucurestiul este capitala cea mai expusa seismic din UE. Conform unei statistici primite de la Primarie, 672 cladiri care se afla in clasa 1, clasa cea mai ridicata, de risc seismic si care ar putea sa genereze drame in cazul unui cutremur serios”, a afirmat Cristian Busoi.

Cristian Busoi a explicat ca a ales afisul care prezenta imagini din clubul Colectiv si de la cutremurul din anul 1977 in urma unei discutii cu echipa sa de comunicare.

”Daca reamintim oamenilor drama din 1977 si drama din 2015 vor intelege ca nu mai este timp (…) si ca trebuie sa treaca la actiune”, le-a explicat Busoi jurnalistilor care l-au intrebat de ce ales acest afis pentru conferinta sa de presa.

Cristian Busoi a postat imaginile si pe pagina sa de Facebook, cu mesajul:

„Prioritatea numarul unu a Bucureștiului este consolidarea celor peste 600 de cladiri incadrate in clasa I și II de risc seismic. Vorbim de siguranța oamenilor, iar aici nu e loc de compromisuri. Incendiul de la Colectiv ne-a demonstrat ca nu suntem pregatiți pentru dezastre de asemenea proporții. Lucrarile de consolidare a cladirilor cu risc seismic trebuie demarate cat mai rapid, indiferent de costuri și de eforturi.”

Cristian Busoi si-a prezentat, cu trimiteri la incendiul din Clubul Colectiv, planurile pentru Capitala, respectiv construirea ”celui mai mare spital de urgenta din estul Europei”, util in cazul unor tragedii precum cea din Colectiv, si reabilitarea cladirilor cu risc seismic, care in caz de cutremur ”ar putea multiplica de cateva zeci de ori Colectiv”.

Related posts

Dragnea: Guvernul nu are de ce sa demisioneze. Eu ma consider o persoana foarte cinstita

Delia Ion

Gabriel Oprea, despre apartenenta la un serviciu secret: Sunt general in rezerva al Armatei Romane, cu gradele la vedere

Lucy Ionesco

BEC a respins cererea lui Dan Tudorache de renumarare a voturilor la Primaria Sector 1

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult