Cristian Diaconescu la RFI: Principala vulnerabilitate a acordului european privind migratia este implementarea
Breaking News Politica

Cristian Diaconescu la RFI: Principala vulnerabilitate a acordului european privind migratia este implementarea

Principala vulnerabilitate a acordului european privind migraţia este însăşi implementarea lui. Iată ce declară la RFI fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, după ce liderii Uniunii Europene au ajuns la un consens pe această temă vineri dimineaţă, la Bruxelles.

Cristian Diaconescu spune că acest acord privind migraţia presupune costuri foarte ridicate: „Implementarea este o problemă. Aceste noi măsuri vor presupune cheltuieli foarte serioase, acorduri bilaterale cu state precum Algeria, Tunisia, Libia sau Nigeria, în a găzdui acele tabere avansate privindu-i pe migranţi, acolo unde să se facă trierea de o manieră coerentă. Sigur, trebuie să se păstreze un raport destul de echilibrat între sistemul ca atare şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale unor cetăţeni”.

Fostul ministru de Externe atrage atenţia că „sunt chestiuni foarte complicate de implementare şi foarte costisitoare. Evident, cooperarea înăuntrul UE este elementul esenţial din această perspectivă. De aceea, Italia şi-a dat foarte greu acordul privind această înţelegere, care deocamdată poate avea o valoare, dacă intenţia este urmată într-adevăr de implementare”.

Toate ediţiile emisiunii Actualitatea de prânz: https://www.rfi.ro/content/actualitatea-de-pranz

Stiri pe aceeasi tema

La Strasbourg se dezbate solicitarea PNL de a trimite Legile Justitiei la Comisia de la Venetia

Ioana Badulescu

Legea care interzice executarea silita a conturilor partidelor in timpul campaniei electorale a fost promulgata

Cristiana Petrariu Bota

PNL i-a propus lui Tariceanu sa preia conducerea partidului. Care este raspunsul liderului ALDE

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult