3.9 C
România
20 octombrie 2020
Cristian Poteras
Social

Cristian Poteras, fost primar al Sectorului 6, condamnat la 8 ani de inchisoare

Cristian Poteras, fostul primar al Sectorului 6, a fost condamnat, vineri, la 8 ani închisoare cu executare. Poteraş a fost condamnat de magistrati la opt ani de închisoare pentru abuz in serviciu în formă continuată, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din Bucureşti. Decizia data de Curtea de Apel Bucuresti este definitiva. Decizia este controversata, in conditiile in care Tribunalul Bucureşti îi achitase pe toţi inculpaţii.

Si ceilalţi inculpaţi din dosar si-au primit, vineri, sentinta. Funcţionari în cadrul Primăriei au fost condamnati la cinci şi trei ani şi şase luni de inchisoare cu executare.

Astfel, au fost condamnati urmatorii functionari din cadrul Primariei Sectorului 6, si anume, Gheorghe Floricica – 5 ani, Dumitru Vultur – 5 ani, Moise Daniel – 3 ani si 6 luni, Petre Boncea – 5 ani, toate pedepsele fiind cu executare. Totodata, functionarii publici Cristina Popescu si Dorina Pitfor au primit cate 3 ani cu suspendare.

Vezi si: Cel mai popular primar din Romania a fost arestat pentru 30 de zile. N-o sa-ti vina sa crezi de unde l-au ridicat

Pe de alta parte, judecatorii au respins ca nefondate actiunile formulate de partile civile Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie – ICECHIM Bucuresti, Academia Romana – Institutul de Biologie si Clubul Sportiv Rapid. In plus, instanta a dispus desfiintarea titlurilor de proprietate emise abuziv (inclusiv procesele-verbale de punere in posesie aferente) si a actelor de instrainare subsecvente, o parte din documente fiind autentificate de notarul public Manuela Mitrea.

Judecatorii au mai dispus confiscarea sumei de 19.900.000 euro de la Marian Jean Capatina (pretul obtinut din vanzarea terenului de 16.831,03 mp din Bucuresti, sector 6, str. Valea Oltului 195-197 si a terenului de 3.053,68 mp din Bucuresti, sector 6, str. Valea Oltului nr. 141A) si suma de 810.000 euro de la Nicolae Ion Berendea (pretul obtinut din vanzarea terenului de 1.054,70 mp din Bucuresti, sector 6, str. Lt. Av. Gheorghe Caranda nr.42).

Instanta a dispus ridicarea sechestrului asigurator instituit pana la concurenta sumei de 58.230.034 euro (205.306.570 lei) asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Cristian Poteras si celorlalti condamnati, precum si punerea sechestrului, in vederea confiscarii speciale, asupra tuturor bunurilor mobile si imobile apartinand lui Marian Jean Capatina si Nicolae Berendea.

Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul declarat de DNA, dupa ce fostul primar Cristian Poteras si ceilalti inculpati au fost achitati in aprilie 2014 de Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti. Decizia este definitiva.

Cristian Poteraş a fost trimis în judecată de procurorii DNA in luna martie 2011.

Anchetatorii au constatat că în 2006 s-a constituit o comisie de retrocedări, din care făcea şi edilul de sector, în cadrul căreia s-au analizat cererile a patru bucureştenei care solicitau terenuri pe străzi lăturalnice sau de la periferia Sectorului 6.

Conform unor surse judiciare, aceste terenuri au fost declarate ca fiind suprafeţe nedisponibile iar ulterior, celor patru li s-au restituit terenuri aflate în zone centrale din sectorul 6 precum Splaiul Independenţei, Drumul Taberei sau Iuliu Maniu.

Pentru aceste terenuri s-ar fi întocmit acte cum că ar fi agricole, însă anchetatorii ar fi constatat că se aflau pe domeniul public, ele fiind chiar spaţii verzi, iar ulterior proprietarii le-ar fi vândut.

Stiri pe aceeasi tema

„Prima Casa” devine „O familie, o casa”. Ministerul Finantelor modifica conditiile programului

Cristiana Petrariu Bota

REZULTATE TRAGERE LA SORTI EURO 2016

Bogdan

Numarul de telefon la care pot fi semnalate suspiciunile privind un posibil atac terorist

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult