21.1 C
România
26 septembrie 2022
Cristian Rizea isi retrage candidatura la Primaria Sectorului 5, suparat ca DNA vrea sa-l aresteze
Politica

Cristian Rizea isi retrage candidatura la Primaria Sectorului 5, suparat ca DNA vrea sa-l aresteze

Deputatul Cristian Rizea a anuntat, vineri, ca isi retrage candidatura la Primaria Sectorului 5, suparat ca DNA vrea sa-l aresteze. In cazul deputatului PSD, DNA a cerut retinerea si arestarea preventiva pentru trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

Cristian Rizea a mers vineri la Camera Deputaţilor, unde și-a studiat dosarul în care DNA cere arestarea sa. Rizea este acuzat că ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la RAAPPS în cazul unor retrocedări. Cristian Rizea le cere colegilor din toate partidele să îi studieze dosarul și ”să voteze cu echilibru și obiectivitate”.

”Vreau să le transmit celor care m-au vrut în această poziție că nu voi mai candida la Sectorul 5 și întrebarea retorică: Nu știu de ce în șapte ani de zile nu am fost chemat niciodată de când există această presupusă faptă, ci doar acum cu două luni înainte de alegeri”, a spus deputatul Rizea.

Cristian Rizea a acuzat că, în ultimele șase luni de zile, a primit numeroase mesaje în care i s-a cerut să se retragă din cursa pentru Primăria Sectorului 5.

Deputatul PSD Cristian Rizea, cel pentru care DNA cere reținerea și arestarea într-un dosar de trafic de influență, spălare de bani și înfluențarea martorilor, se pregătea intens pentru Primăria Sectorului 5, acolo unde țintea postul de edil, în locul unui alt urmărit penal din partea PSD, Marian Vanghelie.

Astfel, potrivit procurorilor anticorupție, Rizea promitea indulgențe în sectorul 5, în zona Cotroceni, unor martori din dosarul său și le promitea, în schimbul tăcerii, spații comerciale, imediat ce ajunge primar de sector.

”La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro – în total 300.000 euro – pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna”, se arată într-un comunicat al DNA.

Related posts

PRM a depus o plangere la ANI pe numele presedintelui Klaus Iohannis

Delia Ion

Tatiana Niculescu Bran, purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, s-a retras din functie

Corina Alexandru

Elena Udrea se marita cu Valentin Chifu? Vezi ce i-a dat de gol

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult