Cristian Tudor Popescu: Armele presedintelui Iohannis duc spre alegeri anticipate, iar cele ale lui Dragnea si PSD – ALDE catre suspendarea presedintelui

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 27, 2016 23:29

Cristian Tudor Popescu: Armele presedintelui Iohannis duc spre alegeri anticipate, iar cele ale lui Dragnea si PSD – ALDE catre suspendarea presedintelui

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit, la Pro TV, despre respingerea nominalizarii lui Sevil Shhaideh la functia de prim-ministru. “Se va ajunge la convulsii politice in aceasta perioada”, este de parere CTP, care a completat ca armele presedintelui Iohannis duc spre alegeri anticipate, iar cele ale lui Dragnea si PSD – ALDE catre suspendarea presedintelui. 

Analistul Cristian Tudor Popescu este de parere ca liderul PSD Liviu Dragnea este pus in fata “unui gest de forta” al presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce acesta a refuzat propunerea ca Sevil Shhaideh sa fie prim-ministru.

“Modul in care a prezentat aceasta respingere presedintele Klaus Iohannis nu prea lasa, dupa parerea mea, loc de negociere cu dl. Dragnea, cu PSD si ALDE, pentru ca nu a justificat in niciun fel aceasta respingere. Daca ar fi facut-o, atunci se putea discuta.

Asa, practic, dl. Dragnea este pus in fata unui gest de forta, unui gest discretionar al domnului presedinte, la care nu vad cum ar putea raspunde altfel decat tot printr-un gest de forta, dupa ce a declarat ca dna. Shhaideh este unica propunere a PSD si ALDE”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Klaus Iohannis a respins propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie premier si asteapta o noua nominalizare

Dragnea il ameninta pe presedintele Iohannis cu suspendarea: Daca vom considera ca e bine pentru tara sa il suspendam, n-o sa am nicio ezitare

Jurnalistul sustine ca presedintele Iohannis ar fi trebuit sa explice “fie si punctual” motivul pentru care a respins propunerea de premier a PSD-ALDE.

“Ar fi fost de dorit ca dl. Iohannis sa explice fie si punctual, sumar, sa dea totusi niste indicatii in legatura cu motivul acestei respingeri. Cred ca este dator in primul rand fata de opinia publica, de electorat. Nu poate sa transmita asta ca pe o hotarare personala a domniei sale pentru care nu da socoteala”, a spus CTP.

Cristian Tudor Popescu nu exclude ca presedintele Klaus Iohannis sa fi avut o discutie cu Liviu Dragnea pe acest subiect, convenind ca PSD si ALDE sa propuna o alta persoana pentru functia de premier.

“Exista o posibilitate, si anume ca dl. presedinte sa aiba o pozitie oficiala, dar secreta a serviciilor de informatii in legatura cu dna. Shhaideh, care sa poata sa justifice aceasta respingere si sa i-o fi comunicat dlui. Dragnea intr-o discutie intre patru ochi si atunci asta sa fie conventia – nu voi spune pentru ce, dar veti accepta si veti veni cu o alta propunere. Exista aceasta posibilitate, dar, daca nu este asa, atunci se poate ajunge la orice.

Armele presedintelui duc spre alegeri anticipate, iar cele ale dlui. Dragnea si PSD – ALDE catre suspendarea presedintelui. Deci se va ajunge la convulsii politice in aceasta perioada, care fireste nu pot fi in niciun fel de folos Romaniei”, a mai declarat jurnalistul.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.