Cristian Tudor Popescu, atac dur la liberali: Un partid fara viziune. De fapt, stiti cu ce se ocupa PNL? Cu fotbalul sau cu tablele

Delia Ion
By Delia Ion octombrie 29, 2016 13:00

Cristian Tudor Popescu, atac dur la liberali: Un partid fara viziune. De fapt, stiti cu ce se ocupa PNL? Cu fotbalul sau cu tablele

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a lansat critici dure la adresa liberalilor, afirmand ca PNL se afla in cea mai proasta situatie in toata istoria lui, fara viziune si fara identitate. Toate acestea se vad, considera jurnalistul, prin criza de oameni care a facut ca PNL sa nu aiba o propunere de premier din randurile partidului, ci sa-l sustina pe tehnocratul Dacian Ciolos.

CTP este de parere ca liderul PNL, Alina Gorghiu, are un discurs stangaci si o viziune a votantilor destul de eclipsata, votantii PNL fiind creionati ca fiind niste chibiti de table sau niste fani ai unei echipe de fotbal si cam atat.

„Pentru ca asa sunt vazuti votantii PNL de catre dna Gorghiu. Ca niste chibiti de table sau niste fani ai unei echipe de fotbal. Pentru ca dansa spune: ne luam revansa pentru infrangerea de la locale in fata PSD-ului. O noua eclipsa de creier! Daca a rasarit Soarele vreodata pe-acolo. Ma-ntreb. Sau Luna. Pai asta face PNL-ul si asta face un partid politic?! Are meci cu ailalti si asta e important? Sa ne luam revansa, sa le dam trei goluri? Sau sa facem ceva mai mult cu cei pe care ii propunem in aceste alegeri? Asta-i nivelul politic al dnei Gorghiu, de la partidul PeNeLina Gorghiu”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

„Nu cred ca in istoria lui (partidul – nr.) s-a mai aflat intr-o asemenea situatie de a nu avea poza de buletin. N-are poza de buletin. Cine-i? Doamna…adica se poate numi… i-am zis asa, nu mai este Partidul National Liberal, este PeNeLina Gorghiu in acest moment. Dumneavoastra mai stiti pe cineva in afara de doamna Gorghiu? Care tot apare si ne spune…(…) Mai stiti pe cineva din partidul asta? Totusi, acum cativa ani, cand nu era Marele Partid National-Liberal rezultat prin fuziunea PNL-ului cu PDL, erau mai modesti, Partidul National Liberal, ala micu’, ei, acolo aveai un Stolojan, un Stoica, un Tariceanu, un Crin Antonescu, un Ludovic Orban, fiecare cu ale lui, dar, domnule, aveai niste figuri politice care dadeau o poza de buletin Partidului National Liberal. Unde e poza de buletin acum?” se intreaba Cristian Tudor Popescu. „Mai bine cu o poza de buletin necompromisa decat cu una compromisa, dar cu poza de buletin!”, a completat editorialistul.

„Foarte bine ca a plecat domnul acesta, Tariceanu, s-a dus acolo unde ii e locul si felul, si dl. Tariceanu, si dl. Vosganian, foarte bine ca au plecat din PNL, dar cine vine in loc? Asta e problema. Ca au plecat ei e suficient? Inseamna ca partidul e bine si frumos, ca nu mai are indivizii astia? Nu! In locul lor trebuie sa vina cineva si nu e! Aratati-mi dvs, cine e? Ca sa castigi voturi, ca sa-i castigi pe tineri trebuie sa ai niste figuri acolo, care sa-i inspire”, a aratat Cristian Tudor Popescu.

In opinia jurnalistului, demersurile de innoire ale partidului si de promovare a unor oameni noi vin prea tarziu, iar la aceasta se adauga lispa unei strategii si a unei gandiri politice:

„De ce sunt adusi abia acum? Ca dna Gorghiu spune ca a pus pe liste foarte multi tineri, necunoscuti, 60 la suta. Foarte bine! Dar de ce acum? De ce nu i-a pus de acum un an? Sa ne spuna: acestia sunt candidatii nostri pentru alegerile de anul viitor, dupa Colectiv. Sa fi facut asta! Nu mai sunt aia, aia si aia! Sunt astia! Si un an de zile oamenii din tara asta sa se uite la candidatii PNL-ului, sa-i cunoasca. Ii pune acum? Nu-i cunoaste nimeni! (…) Faptul ca PNL nu este in stare sa aduca din randurile lui o propunere de premier in momentul de fata este un motiv de mandrie? Asta e o strategie?!” – se intreaba Cristian Tudor Popescu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.