2.9 C
România
21 februarie 2024
Breaking News

Cristian Tudor Popescu despre Brexit: Miserupism si egoism national. Un pas spre Europa imperialismului rusesc!

Cristian Tudor Popescu a comentat, vineri dimineata, rezultatul referendumului din Marea Britanie, prin care s-a decis iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana (UE). In opinia lui Tudor Popescu, decizia englezilor de a iesi din UE inseamna afirmarea egoismului national in dauna unionismului, care a tinut Europa la un loc atatea decenii. Jurnalistul a mai spus ca ceea ce au facut englezii se numeste miserupism, un pas spre o Europa a imperialismului rusesc si atrage atentia ca hotararea de Brexit poate genera, pe termen lung, unde de soc in toata Europa, nu doar in Marea Britanie.

„(…) Toti nationalistii, individualistii, separatistii si miserupistii. Suna cum suna, dar acopera exact ce au facut englezii. Este vorba de miserupism. Nu ne intereseaza UE, celelalte tari, raporturile cu Rusia si terorismul, ne intereseaza ca noua sa ne fie mai bine. Asa credem noi ca o sa ne fie mai bine.

Hotararea englezilor de a iesi din UE inseamna exact afirmarea egoismului national in dauna acestui unionism care a tinut Europa la un loc atatea decenii. Despre asta e vorba, despre mesajul simbolic pe care il transmit englezii. Ne intereseaza buzunarul nostru, ca noi credem banis i locuri de munca din pricina relatiilor de tratate pe care le avem cu UE. Decizia poate sa genereze unde de soc in toata Europa, nu doar in Marea Britanie. Deja au aparut linii de fractura. (…) Iesirea Angliei din UE inseamna un pas spre o Europa a Imperialismului rusesc, dupa 26 de ani”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

David Cameron si-a anuntat demisia, dupa Brexit: Regatul Unit este puternic. Ne pregatim sa negociem cu UE

PIETE FINANCIARE POST BREXIT. Lira s-a prabusit la cel mai slab nivel din ultimii 31 de ani. Bitcoin este pe crestere

Anglia a incalcat principiul unei Uniuni Europene care a luat nastere in 1950

„Vor fi evolutii lente, dar inexorabile. Se pot face multe calcule economice, dar sunt discutii privind emigratia, contributiile financiare la UE, cursul valutelor etc. Dar ceea ce mie mi se pare esential si semnificativ dpdv simbolic ca s-a intamplat in aceasta zi vine de principiul fondator al UE. UE a luat nastere in mai 1950 ca un mecanism de prevenire a conflictelor europene, ea s-a numit Uniunea Carbunelui si Otelului, pentru ca aceste industrii au dus la razboaiele dintre Franta si Germania care au cuprins continentul. Si Anglia. Am avut acolo o decizie politica preeminenta unei situatii economice. S-a cerut prin acea decizie suspendarea voluntara a egoismului national din partea Frantei si Germaniei in beneficiul stabilitatii celor doua tari si continentului, inclusiv a Angliei. Acest principiu a fost incalcat acum, dupa atatia ani”, a spus CTP.

Decizia englezilor reflecta afirmarea egoismului national care va genera unde de soc in toata Europa

„Hotararea englezilor de a iesi din UE inseamna exact afirmarea egoismului national in dauna acestui unionism care a tinut Europa la un loc atatea decenii. Despre asta e vorba, despre mesajul simbolic pe care il transmit englezii. Ne intereseaza buzunarul nostru, ca noi credem banis i locuri de munca din pricina relatiilor de tratate pe care le avem cu UE.

Marea Britanie iese din UE. Cum va afecta Romania iesirea Regatului Unit din UE

Poate sa genereze unde de soc in toata Europa, nu doar in Marea Britanie. Deja au aparut liniile de fractura cu Scotia si Irlanda de Nord. Unda de soc poate ajunge si in alte regiuni ale Europei. Se mai poate formula o constatare politica in urma acestui gest. Dupa caderea comunismului, in 1989, Rusia a facut pasi inapoi din Europa. Rusia era la Berlin in 89 si apoi a urmat reculul imperiului Rus. Acum avem in 2016 primul pact cu castigare de teren, deci revine in ofensiva Rusia asupra Europei. Iesirea Angliei din UE inseamna un pas spre Europa al Imperialismului rusesc, dupa 26 de ani”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Relatiile cu SUA sunt afectate

„Vor fi multiple efecte legate de terorism, legate de Rusia, relatiile cu SUA sunt afectate. Obama si-a exprimat sustinerea a venit in Anglia pentru ramanerea UK in UE, este o infrangere si pentru Obama si poate o sustinere pentru Donald Trump.

Pentru toti nationalsitii, individualistii, separatistii si miserupistii. Suna cum suna, dar acopera exact ce au facut englezii. E vorba de miserupism. Nu ne intereseaza UE, celelalte tari, raporturile cu Rusia si terorismul, ne intereseaza ca noua sa ne fie mai bine. Asa credem noi ca o sa ne fie mai bine.

In capitalism s-a realizat uniunea prin suspendarea egoismului pentru ca noua insine sa ne fie mai bine. S-a crezut in acest principiu pana acum, cand englezii cred ca le va fi mai bine de unii singur. Dupa parerea mea gresesc, pe termen lung vor avea de pierdut. Dar ce poti sa le ceri! David Cameron ar trebui sa se intrebe in ce masura a contribuit el la pierderea cestui vot”, a incheiat CTP.


Related posts

Platforma IMM Invest, unde companiile pot accesa credite garantate, nefunctionala imediat de la lansare

Lucy Ionesco

Armele Europei, drepturile refugiatilor sau de ce beneficiul libertatii in structuri euro-atlantice nu e o cale cu sens unic

Lucy Ionesco

Legaturile lui Vanghelie cu familia Basescu. Ce a facut edilul de la Sectorul 5 pentru Elena Basescu

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult