Cristian Tudor Popescu
Politica

Cristian Tudor Popescu se gandeste sa se alature strazii si sa renunte pentru o perioada sa mai apara la TV

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu se gandeste sa se alature strazii, iar daca va recurge la acest gest, va renunta pentru o perioada sa mai aiba interventii la televizor, deoarece nu isi doreste sa fie „un demonstrant de lux, care dupa strada se duce la TV si isi expune ideile”. „M-am abtinut de la a trece din postura de gazetar in cea de demonstrant, dar o sa o fac si pe asta”, a spus C. T. Popescu la Digi 24. 

CTP este de părere că intervenția Statelor Unite ale Americii nu poate fi decisivă în renunțarea la modificările legilor justiției și că doar demonstrațiile de stradă ar putea să rezolve criza politică și de politică externă în pragul căreia se află România.

„Românii (n.r. trebuie să pună piciorul în prag aici). Nu trebuie să ne facem iluzia că SUA pot rezolva problemele României, numai noi le putem rezolva și acest mesaj al SUA este adresat cetățenilor români. Da, 2% din PIB, Patriot, dar dacă nu aveți un stat cu adevărat de drept, justiție independentă, atunci toate astea nu valorează nimic. Corupția instituționalizată e cel mai mare dușman.

Ce spune Rex Tillerson este ce spuneam eu. Comportamentul acestor domni este adresat unor maimuțe. Pentru că e vorba despre prostirea în față, asta spune Rex. Ne prostiți în față. Chiar în halul ăsta?”, a spus jurnalistul.

Iti recomandam si: Ce vrea America de la partenerii sai? Tillerson: Sa fie suverani si dedicati idealurilor occidentale

Geeks for Democracy: Dragnea si Tariceanu pun in pericol viitorul democratic al Romaniei. Ambii sunt intr-o betie a vitezei care ne va duce pe toti in prapastie

Cristian Tudor Popescu a vorbit in nume personal despre proteste si a subliniat ca ar putea sa se alature strazii, insa in acel moment va renunta pentru o perioada la calitatea de gazetar.

„La așa ceva, la prostirea în față, nu mai rămâne decât reacția societății civile, a oamenilor. Cum? Prin demonstrații de stradă, care sunt o modalitate democratică. Există și alte posibilități democratice, cum ar fi greva, cum ar fi greva generală. Nu vreau să dau sugestii, stiți că întotdeauna m-am abținut de la a trece din postura de gazetar în cea de demonstrant, dar dacă va fi nevoie, o să o fac și pe asta. Dar în acel moment, eu îmi voi suspenda calitatea de gazetar.

Eu, când mă duc în stradă, nu mai apar la emisiune și nici nu mai scriu și nu mai apar nicăieri. Dacă te duci în stradă, atunci te comporți aidoma oamenilor din stradă, care nu au la dispoziție televiziunea și nici un ziar în care să scrie. Singura manifestație este strada. Dacă mă alătur lor, nu vreau să fiu un demonstrant de lux, care după stradă se duce la TV și își expune ideile. Asta o să fac”, a mai spus CTP.

„Există modalități democratice prin care oamenii se pot opune acestei catastrofe istorice. Sper ca votanții PSD, sper ca oamenii care au crezut până acum în Soros…apropo, unde e Soros?! Vă garantez că Soros a murit, nu se mai aude nimic de el, nu o să mai spună un cuvânt. După ce avem statul paralel egal departamentul de stat, ce Soros? Ce mulținaționale? Nu mai încape un cuvânt, nu o să îi mai auziți.

Cei care ați crezut în gogorițele astea, asta sper: să înțelegeți că este vorba despre un moment critic pentru această țară, care poate să alunece pentru o perioadă de timp, așa cum s-a întâmplat cu 60-70 de ani în urmă. Pentru decenii, România s-a dus în întunericul estic și a stat acolo Nu ne pot salva americanii de așa ceva, nu ne poate salva Uniunea Europeană, pot să îmboldească, să urmărească, să ne ajute cu expertiza, fonduri UE, dar nu pot să rezolve o asemenea problemă pentru noi. Noi trebuie să ne facem ordine în țara noastră”, a completat Cristian Tudor Popescu.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

Motiunea PNL va fi votata de PMP, anunta Eugen Tomac

Cristiana Petrariu Bota

Mihai Sturzu isi da demisia din PSD: Nu merg la niciun partid, nu mai pot continua daca nu respectam ce votam

Cristiana Petrariu Bota

Laura Chiriac, ALDE: N-am auzit nicio reactie din partea autoritatilor in cazul celor doi muncitori care au murit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult