-6.8 C
România
26 ianuarie 2022
Politica

Cristina Guseth, retrasa de la Ministerul Justitiei. Ciolos a facut anuntul pe Facebook la 01.30 noaptea

Cristina Guseth a fost retrasă de la Ministerul Justiţiei. Premierul desemnat, Dacian Cioloş, va propune, marţi, un alt ministru pentru Justiţie, în locul Cristinei Guseth, care fusese avizată avizată favorabil pentru funcţia de ministru al Justiţiei, de parlamentarii din comisiile juridice.

„Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarât sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi inainta conducerii Parlamentului o nouă propunere.”, a anunţat Dacian Cioloş pe Facebook.

Cristina Guseth fusese avizată cu 41 de voturi „pentru”, şase voturi „împotrivă” şi şase abţineri. Ea a fost audiată de membrii comisiilor juridice, pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii şi pentru drepturile omului culte şi minorităţi din Camera Deputaţilor şi Senat şi de cei din Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizarea executării hotărârilor CEDO din Senat.

Cristina Guseth a declarat în faţa membrilor celor şapte comisii că se află acolo în calitate de director al Freedom House, organizaţie alături de care au fost importanţi actori din Justiţie.

Guseth a spus că, timp de 25 de ani, a apărat statul de drept, iar din 1997 a derulat proiecte menite să sprijine reforma în justiţie, inclusiv în domeniul confiscării extinse.

Ministrul desemnat al Justitiei, in deruta totala la audierile din Comisia Juridica

„Ştiu că am o problemă, şi anume că nu sunt un absolvent al Facultăţii de Drept. Sunt un absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii. Această problemă, însă, cred că poate fi depăşită şi poate fi depăşită pentru că, în momentul de faţă, sistemul juridic din România nu se mai află în 2004-2005. Este un moment diferit. CSM are rolul de a asigura independenţa sistemului juridic şi de a asigura aceste probleme. Eu, ca ministru al Justiţiei, voi genera strategii, politici publice şi voi încerca să continui reforma care este atât de mult solicitată în momentul de faţă”, a spus Cristina Guseth.

Cristina Guseth, propusă de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Justiţiei, este de 17 ani director al fundaţiei Freedom House România.

Cristina Guseth apare in fotografii la plaja cu Monica Macovei. Ministrul desemnat al Justitiei vs legaturile periculoase dintre politica si societatea civila

Cristina Guseth, în vârstă de 56 de ani, a absolvit în 1983 Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii a Universităţii Politehnica Bucureşti, iar după Revoluţie a urmat cursuri de comunicare la Emerson College (Atena).

Aceasta a iniţiat şi coordonat programe de pregătire pentru jurnalişti şi manageri de presă şi a coordonat programul şcolii BBC în România.

Din 1998, este director al Freedom House România, ONG cu credibilitate în zona de integritate şi politici anticorupţie, recunoscut datorită rapoartelor sale anuale în ceea ce priveşte „stadiul democraţiei” în aproape toate ţările lumii.

Stiri pe aceeasi tema

Dragnea la Teleorman: PSD are forta sa castige viitoarele alegeri, parlamentare si locale

Cristiana Petrariu Bota

Basescu, intrebat de ce a candidat Ponta la prezidentiale: Pot sa rezum intr-un cuvant? De prost

Cristiana Petrariu Bota

Banicioiu nu mai candideaza pentru functia de presedinte executiv al PSD: Eu cu doamna Andronescu nu vom concura pe aceleasi functii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult