11.1 C
România
30 octombrie 2020
Cancelarul german Angela Merkel este in carantina, dupa ce a intrat in contact cu un medic confirmat cu coronavirus
Externe

Criza imigratiei cutremura Europa. Angela Merkel: Europa este intr-o situatie nedemna

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, marti, ca Europa se afla „intr-o situatie nedemna” de ea in ceea ce priveste criza imigratiei, transmite AFP, care mai precizeaza ca afirmatia Angelei Merkel  a fost facuta in timpul unui „dialog cu cetatenii”.

„Europa este intr-o situatie ce nu este demna de Europa, trebuie pur si simplu s-o spunem”, a declarat liderul german in cursul unei intalniri retransmise pe internet cu cetateni din Duisburg-Marxloh, un cartier din Duisburg, oras industrial si minier din regiunea Ruhr, unde traieste o importanta comunitate de imigranti.

Cu privire la afluxul de solicitanti de azil, „trebuie sa-i trimitem inapoi in tarile lor pe cei care – conform unei probabilitati ridicate – nu au nicio sansa sa obtina azil”, a reafirmat Merkel.

„Este un lucru dificil, insa Serbia, Albania si Kosovo nu sunt tari in care sa existe in acest moment razboi civil”, a adaugat ea.

„Cei care au drept la azil, de exemplu sirienii, trebuie sa fie repartizati in mod echitabil in Europa”, a continuat Merkel, precizand: „O tara ca Germania, mai puternica economic decat alte tari, trebuie sa preia o parte mai mare, insa trei sau patru tari din 28 nu-si pot asuma doar ele aceasta sarcina: nu asta este Uniunea Europeana pe care ne-o dorim”.

Germania se asteapta sa primeasca 800.000 de solicitari de azil in 2015, de patru ori mai mult decat anul trecut, o situatie in fata careia tara intampina serioase dificultati. Venirea acestor refugiati provoaca in acelasi timp reactii xenofobe, in special in estul tarii, iar cancelarul se va deplasa miercuri la un centru pentru refugiati din Heidenau (landul Saxonia, est), unde au avut loc ciocniri violente intre fortele de ordine si militanti de extrema-dreapta.

Aceasta ar fi prima sa vizita intr-un centru de refugiati de la debutul crizei imigrantilor in Europa.

Stiri pe aceeasi tema

Accident cu un autocar romanesc in Ungaria, cel putin 4 morti si 15 raniti. Accidentul in lant s-a produs pe Autostrada Paneuropeana, Vama Nadlac a fost inchisa

Cristiana Petrariu Bota

SPANIA. 47% din energia electrica este produsa din surse regenerabile

Cristiana Petrariu Bota

Crestere uriasa a cazurilor de coronavirus in Marea Britanie. Guvernul aplica sistemul de carantina locala pe trei niveluri

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult