Refugiati Ungaria
Externe

Croatia a interzis accesul masinilor cu numere de Serbia

Tensiune in Europa de Est, pe fondul unui val urias de refugiati. Croatia a interzis accesul pe teritoriul sau a cetatenilor din Serbia si a masinilor cu numere de Serbia, dupa ce refugiatii si-au cautat alte rute pentru a ajunge in vestul Europei in urma deciziei Ungariei de a ridica un gard la granita cu Serbia. Autoritatile au decis sa puna presiune pentru a redirectiona valul de refugiati catre Ungaria si Romania.

Amintim ca si Serbia a interzis miercuri seara traficul autovehiculelor de transport marfă și a produselor din Croatia, relatează Reuters.

SUMMIT EXTRAORDINAR UE LA BRUXELLES. Prapastia intre estul si vestul Europei se adanceste, raspandacii urii se inmultesc intr-un Occident crestin

La putin timp de la difuzarea acestei stiri de catre agentiile de presa, ministrul de interne din Croatia a afirmat că cetățenii sârbi pot intra în Croația, nu însă și vehiculele.

‘În ceea ce privește cetățenii sârbi, aceștia pot intra în Croația’, a declarat el. ‘Frontiera noastră este gata și deschisă pentru orice vehicul care nu este înmatriculat în Serbia. Autobuzele înmatriculate în Serbia nu vor intra în Croația’, a mai spus Ranko Ostojic.

Refugiatii, mesaj pentru Europa: Lumea de maine va fi alta! Despre viitor, in cealalta jumatate a planetei

‘Titularii de pașapoarte sârbe și mașinile înmatriculate în Serbia nu pot intra în Croația până la noi ordine’, a declarat un ofițer de poliție pentru Reuters prin telefon de la Bajakovo, principalul punct de trecere a frontierei între cele două foste republici iugoslave.

Serbia a interzis miercuri seara traficul autovehiculelor de transport marfă și a produselor croate în cadrul unei dispute între cele două țări în legătură cu numărul mare de migranți care le trec frontierele.

Articole asemănătoare

Alegerile parlamentare anticipate din Rep. Moldova nu pot fi organizate

Lucy Ionesco

Israel impune din nou carantina, cu cateva ore inainte de anul nou evreiesc

Lucy Ionesco

Putin, cel mai bogat om din lume? Liderul de la Kremlin ar avea mai multi bani decat Bill Gates, lider in topul Forbes al miliardarilor

Lucy Ionesco