-1.1 C
România
7 decembrie 2023
Cronica Carcotasilor, petitie pentru o televiziune fara mizerii semnata de 27.000 de oameni
Life

Cronica Carcotasilor, petitie pentru o televiziune fara mizerii semnata de 27.000 de oameni

Cei de la Cronica Carcotasilor au initiat o petitie pentru „o televiziune fara mizerii”. Documentul a fost semnat de 27.000 de oameni si a fost inmanat, joi, Consiliului National al Audiovizualului (CNA). Petitia online initiata de echipa de la Cronica Carcotasilor este intitulată „Manifest pentru o televiziune fără mizerii”. Petitia va fi inmanata si Parlamentului.

Petitia intitulata „Manifest pentru o televiziune fără mizerii” este un demers care vine în sprijinul CNA pentru oprirea „avalanşei de murdărie” de la televiziunile din România, potrivit site-ului televiziunii Prima TV.

La momentul primirii semnăturilor, la şedinţa CNA erau prezenţi opt membri ai Consiliului, respectiv Radu Herjeu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

La şedinţa CNA de joi, au venit Cristian Hrubaru, Ioana Petric şi Oana Paraschiv, prezentatori ai emisiunii „Cronica Cârcotaşilor”, dar şi Şerban Huidu, producătorul acestui program, scriu cei de la Gandul. Membrul CNA Radu Herjeu, cel care conduce şedinţa de joi, a cerut permisiunea colegilor săi de a-i primi pe aceşti jurnalişti, care au dorit să înmâneze Consiliului un teanc de foi ce cuprindeau 27.000 de semnături ale unor persoane care au semnat petiţia iniţiată de „Cronica Cârcotaşilor”. „CNA este interesat de orice iniţiativă din partea societăţii civile”, a spus Herjeu.

Ulterior, Cristian Hrubaru i-a înmânat lui Radu Herjeu teancul de semnături. „Sper ca acesta să fie începutul unei schimbări în audiovizual”, a spus Cristian Hrubaru. El a precizat că petiţia iniţiată de Cârcotaşi urmează să fie înmânată joi şi Parlamentului.

„Sunt primele 27.000 de semnături, pentru că această petiţie va continua”, a mai spus Hrubaru.

„Vă asigur că voi sprijini orice iniţiativă civică pentru îmbunătăţirea spaţiului audiovizual din România şi voi fi întotdeauna gata să aplic legile”, a mai spus Radu Herjeu.

La momentul primirii semnăturilor, la şedinţa CNA erau prezenţi opt membri ai Consiliului, respectiv Radu Herjeu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Membrul CNA Florin Gabrea a remarcat faptul că acest demers a venit de la un grup foarte restrâns al unei televiziuni, Prima TV, care, la modul general, are încălcări ale legislaţiei audiovizualului.

„Dacă venea de la călugării şaolini, eram de acord, dar, venind de la un grup mic, grupuscul, de la un radiodifuzor…”, a spus Gabrea.

Acest „Manifest pentru o televiziune fără mizerii” este un demers care vine în sprijinul CNA pentru oprirea „avalanşei de murdărie” de la televiziunile din România, potrivit site-ului televiziunii Prima TV, care difuzează această emisiune.

„Echipa «Cronicii Cârcotaşilor» a iniţiat o petiţie online, un manifest menit să-i ajute pe legiuitori să schimbe lucrurile şi să arate că în România există şi decenţă”, se precizeaza pe site-ul Prima TV.

„Persoanele sub tratament medical, care au probleme cu vecinii sau, pur si simplu, cu igiena sau vedetele «de carton», care se dezbracă, în direct, vor dispărea de la televizor doar dacă noi vrem asta”, spune Cristian Hrubaru, prezentatorul „Cronicii Cârcotaşilor”, citat pe acelaşi site.

Related posts

Amenzi de pana la 100.000 ron pentru cazurile de bullying. Va fi sanctionat inclusiv bullying-ul la job

Ioana Badulescu

Andreea Mantea, prada unui moment jenant, in timpul unei emisiuni desfasurate in direct

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU 16 FEBRUARIE 2015. Fan MPFM: Danut si Carmen sunt ciudati si falsi!

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult