3.6 C
România
25 noiembrie 2020
Principesa Margareta
Social

Crucea Rosie din Romania are un nou presedinte, in persoana principesei Margareta

Principesa Margareta este noul presedinte al Crucii Rosii Romane. Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presa al Regelui Mihai I, principesa mostenitoare Margareta este noul presedinte al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, fiind aleasa cu 87% din voturile exprimate. „Implicarea Familiei Regale a Romaniei in activitatea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania este un reper al organizatiei”, a spus principesa Margareta dupa ce a fost aleasa in fruntea Crucii Rosii.

Principesa Margareta a fost aleasa in aceasta functie vineri, la Brasov, in cadrul adunarii generale a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, institutie infiintata in anul 1876, in timpul domniei Regelui Carol I. Organizatia a fost sustinuta, inca de la inceputuri, de Familia Regala. Regina Elisabeta, Regina Maria si Regina-mama Elena s-au implicat in actiuni umanitare ale Crucii Rosii Romane.

Principesa Margareta a declarat, in cadrul adunarii generale a Crucii Rosii Romane, ca prezenta Familiei Regale alaturi de aceasta organizatie este „o realitate istorica, respectata de societatea romaneasca”.

„Am convingerea ca demersul meu de a prelua calitatea de presedinte al Crucii Rosii Romane este benefic si potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizatii. Cred ca ma voi bucura de increderea dumneavoastra si ca vom putea actiona corespunzator si in spiritul valorilor fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie. Implicarea Familiei Regale a Romaniei in activitatea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania este un reper al organizatiei. O perioada lunga de timp activitatea organizatiei s-a desfasurat sub Inaltul Patronaj al Reginei Maria. Suverana a avut o extraordinara activitate caritabila in timpul Primului Razboi Mondial”, a spus Principesa Margareta.

Vezi si: Principesa Maria se intoarce definitiv in Romania. Cea mai tanara fiica a Regelui Mihai va prelua angajamentele Casei Regale

Ea a precizat ca Regina Elisabeta, Regina Elena si Regina Ana au avut, in diferite epoci, propria lor participare la razboi si o activitate medicala sustinuta, pentru tratarea ranitilor, si o activitate sociala dedicata familiilor care pierdusera pe cei dragi.

„Educata in sociologie medicala, am fost implicata in proiectele internationale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul Natiunilor Unite. Am lucrat si ca voluntar, in Etiopia, Sudan, Zambia, Elvetia, Marea Britanie si Italia. Am avut o experienta proprie in domeniul social si medical inainte de anul 1989, dar mai ales dupa venirea in Romania, acum 25 de ani. Toate acestea sunt motive pentru care ma consider potrivita pentru aceasta functie”, a mai spus Principesa Margareta.

Anterior, presedinte al Crucii Rosii Romane a fost Mihaela Geoana. Aceasta a ocupat aceasta functie incepand din anul 2007, potrivit site-ului crucearosie.ro.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile.

Crucea Rosie Romana este persoana juridica cu drept public, autonoma, nonguvernamentala, apolitica si fara scop patrimonial. Ea isi desfasoara activitatea cu caracter umanitar ca organizatie de ajutor umanitar, auxiliara a autoritatilor publice.

Crucea Rosie din Romania s-a infiintat la 4 iulie 1876, prin ordinul Principelui Ghica de a organiza o societate de ajutor pentru militarii raniti pe campul de lupta. Crucea Rosie a functionat la inceputul secolului XX sub patronajul Reginei Maria.

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE LOTERIA FISCALA: Prima extragere lunara a avut loc duminica, 19 iulie 2015. Castigatoare, bonurile fiscale de 509 lei

Cristiana Petrariu Bota

Incident la un avion Wizz Air cu destinatia Paris pe aeroportul din Debrecen. Cei mai multi pasageri erau romani

Cristiana Petrariu Bota

MApN: Romania primeste echipamentele din sistemul PATRIOT de rachete sol-aer cu bataie mare care va intra in dotarea Fortelor Aeriene Romane

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult