CSM a decis incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a doi procurori: Oana Schmidt-Haineala si Constantin Sima

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 3, 2017 13:26

CSM a decis incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a doi procurori: Oana Schmidt-Haineala si Constantin Sima

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, vineri, incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a doi procurori, este vorba despre Oana Schmidt-Haineala si Constantin Sima. Totodata, Oana Haineala a demisionat din functia de secretar de stat. Decizia de incetare a detasarii a doi procurori vine in urma unei solicitari a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar. 

Ministerul Justitiei a transmis ca vineri, Oana Haineala a solicitat premierului “incetarea calitatii detinute in cadrul Ministerului Justitiei, respectiv de Secretar de stat.”

Sectia pentru procurori a luat in discutie “Nota Directiei resurse umane si organizare privind incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si a Oanei Andrea Schmidt – Haineala, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau”.

Presedintele Iohannis vrea sa se adreseze Parlamentului pe tema modificarilor la Codul penal, intr-un context social tensionat

Joi, Augustin Lazar a solicitat CSM incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a procurorilor Oana Schmidt-Haineala si Constantin Sima, in contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale si gratierea.

In 16 ianuarie, Oana Schmidt – Haineala si Constantin Sima au fost numiti secretari de stat in Ministerul Justitiei.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, pe 5 ianuarie, detasarea in MJ a procurorului Oana Schmidt-Haineala de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau, incepand cu data de 7 ianuarie, pentru o perioada de trei ani. De asemenea, Sectia a hotarat detasarea in MJ a procurorului Constantin Sima de la Parchetul General, pe o perioada de trei ani, incepand cu 11 ianuarie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.