CSM
Social

CSM analizeaza raspunsurile primite din sistemul judiciar cu privire la protocoalele incheiate cu serviciile de informatii

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anuntat ca in sedinta de miercuri va analiza raspunsurile primite de la institutiile din sistemul judiciar cu privire la protocoalele incheiate cu structurile de informatii. Amintim ca Serviciul Roman de Informatii (SRI) a publicat, vineri, protocolul de colaborare incheiat de SRI cu Parchetul General in anul 2009.

„Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice faptul ca in sedinta de miercuri, 4 aprilie 2018, Plenul Consiliului urmeaza sa examineze raspunsurile transmise, la solicitarea acestuia, de catre institutiile din sistemul judiciar, cu privire la protocoalele incheiate cu serviciile/structurile de informatii”, a anuntat luni CSM.

In sedinta din 20 martie 2018, CSM a decis, printre altele, transmiterea unei solicitari catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, curtile de apel si parchetele de pe langa acestea, Institutul National al Magistraturii, Scoala Nationala de Grefieri si Inspectia Judiciara, in vederea comunicarii Consiliului Superior al Magistraturii, in masura in care exista, a protocoalelor incheiate cu serviciile/structurile de informatii, incepand cu data de 01.01.2005.

Amintim ca premierul Viorica Dancila a solicitat desecretizarea protocoalelor incheiate intre SRI si alte institutii ale statului, „avand in vedere interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru functionarea Romaniei ca stat democratic in care functioneaza separatia puterilor in stat, precum si pozitia oficiala exprimata astazi de Administratia Prezidentiala”.

Ministerul Public a anuntat, marti, ca sunt indeplinite toate conditiile prevazute de lege pentru declasificarea protocolului incheiat intre Parchetul General si SRI.

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a publicat, vineri, protocolul de colaborare incheiat de SRI cu Parchetul General in anul 2009.

Protocolul a fost semnat in februarie 2009 de procurorul general Tiberiu Nitu si prim-adjunctul SRI Florian Coldea si a inlocuit documente similare incheiate chiar imediat dupa infiintarea de catre Guvernul Nastase a Parchetului National Anticoruptie (PNA), actuala DNA.

Documentul are semnaturile adjunctului SRI Florian Coldea si prim adjunctului procurorului general, Tiberiu Nitu, fiind aprobat de Laura Codruta Kovesi in calitate de procuror general si de George Maior, director al SRI.

 

Stiri pe aceeasi tema

INSCOP: Sondaj privind legile Big Brother si demisia lui George Maior de la SRI

Cristiana Petrariu Bota

Legea Salarizarii in Sanatate, modificata de Guvern. Masurile stabilite cu Ministerul Sanatatii: Scoaterea garzilor medicilor si asistentelor in afara plafonului de 30%, plata tuturor garzilor si suplimentarea sporurilor

Ioana Badulescu

Paula Iacob a murit la varsta de 83 de ani, dupa un accident vascular cerebral

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult