CSM cere abrogarea partiala a OUG 7/2019, dupa ce a analizat efectele aceste ordonante

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 25, 2019 16:54

CSM cere abrogarea partiala a OUG 7/2019, dupa ce a analizat efectele aceste ordonante

CSM cere Guvernului abrogarea partiala a OUG 7/2019, dupa ce a analizat efectele aceste ordonante. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, in sedinta de luni, 25 februarie, transmiterea unei solicitari catre Guvernul Romaniei in vederea abrogarii Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.7/2019, cu exceptia dispozitiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizarii Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia a fost luata cu majoritate: 12 voturi DA, 3 voturi NU, 1 vot NUL.

Plenul CSM s-a intrunit, luni, in sedinta pentru a dezbate efectelor adoptarii OUG 7/2019 din perspectiva demersurilor necesare a fi intreprinse. Guvernul a adoptat aceasta ordonanta care modifica legile Justitiei pe 19 februarie, fara avizul CSM. Actul normativ a stanit proteste ample la parchetele si instantele din tara.

Premierul Viorica Dancila a chemat reprezentantii magistratilor la discutii, luni, de la ora 15.30. Din partea CSM, la discutile de la Palatul Victoria va participa presedintele Lia Savonea.

Iti recomandam si: Protest al magistratilor in toata tara, procurorii si judecatorii isi pun robele in cui cel putin pana miercuri

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.