Cristian Tudor Popescu despre Firea: N-a crezut ca va fi executata in halul asta. Functiile i-au fost luate asa cum i-au fost date
Breaking News

CTP, despre votul in cazul Udrea: Penibilul in Parlamentul Romaniei are precedent. A intrat in rutina arestarea Elenei Udrea

Cristian Tudor Popescu a comentat, la RFI, votul dat, miercuri, de deputati in cazul Elenei Udrea. In opinia jurnalistului, arestarea Elenei Udrea a intrat in rutina, iar cata vreme nu se face nimic, cu referire la presedintele Klaus Iohannis in sensul modificarii Constitutiei pentru ca Parlamentul sa nu mai aiba aceasta prerogativa legislativa, vor mai fi astfel de situatii care pot ajunge pana la grotesc.

CTP atrage atentia ca nu da bine la imaginea Romaniei si a justitiei romanesti ca dupa atatea luni, Elena Udrea, sa nu aiba nicio hotarare judecatoreasca, fie si in prima instanta. „Situatia este anormala in numeroasele dosare care i s-au deschis, nu stiu ce se intampla acolo, nu stiu cat trebuie sa dureze asa ceva”, a subliniat CTP.

Amintim ca Elena Udrea va putea fi reţinută, nu şi arestată. Cererea de reţinere a fost aprobată miercuri, cu 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă. Anunţul privind decizia finală a venit la o oră şi jumătate de deliberări ale comisiei de numărare a voturilor, timp în care au fost semnalate vicii de procedură. Deputaţii au părăsit plenul Parlamentului, nemaiaşteptând rezultatul votului.

Elena Udrea poate fi retinuta, dar nu poate fi arestata

Va prezentam mai jos declaratia lui Cristian Tudor Popescu, facuta pentru RFI. Pentru varianta audio, intrati pe site-ul RFI.

CTP: Nu este o premieră, are precedent. Penibilul în Parlamentul României are precedent. Această ruşine în ce priveşte statul de drept s-a mai petrecut în Parlamentul României. Simplul fapt că aceşti domni votează în legătură cu o acţiune a justiţiei a fost şi este în continuare o discreditare a statului de drept, a civilizaţiei juridice şi politice din România, indiferent de rezultatul acestui vot.

Şi dacă aprobă ceea ce cer organele de justiţie şi dacă respinge Parlamentul această cerere, este la fel de rău pentru statul de drept.

Câta vreme nu se face nimic, de către nimeni, începând cu şeful statului în sensul modificarii Constituţiei pentru ca Parlamentul să nu mai aibă această prerogativă ruşinoasă, vom avea astfel de situaţii care pot să meargă până la grotesc. În cazul de miercuri seară este vorba, înainte de orice, înainte de scenariile conspiraţioniste universale pe care le lansează doamna Udrea, pentru că i se oferă acest prilej, înainte de orice, să ştiţi că pe domnii parlamentari nu îi interesează, au treburi mai importante, au părăsit sala. Au părăsit pur şi simplu sala, nu-i interesează ce se va întâmpla cu acest vot.

Reţinerea Elenei Udrea nu mai are aceeaşi încărcătură politică cum a avut prima dată. Atunci au venit cu toţii acolo pentru că îşi făceau socoteli politice pe seama actului de justiţie. Acum a intrat în rutină arestarea Elenei Udrea. Este singurul aspect unde are dreptate Elena Udrea: „sunt arestată şi eliberată potrivit sezoanelor de iarnă, primăvară sau toamnă”.

În altă ordine de idei, vorbind acum de cererea aceasta de reţinere a DNA-ului, dacă o analizez, eu nu discut ce vor să facă organele de justiţie, dar, în imagine dacă discutăm, nu arată bine, după părerea mea, ca după atâtea luni, cred că avem mai mult de un an, doamna Udrea să nu aibă nicio hotărâre judecătorească, fie şi în primă instanţă. În numeroasele dosare care i s-au deschis, nu ştiu ce se întâmplă acolo, nu ştiu cât trebuie să dureze aşa ceva şi situaţia devine anormală.

În condiţiile în care judecătorii nu s-au pronunţat pe fond niciodată, iar dânsa este propusă spre rearestare… Nici asta nu face bine imaginii justiţiei din România.

Stiri pe aceeasi tema

Romania, un nou record de cazuri de coronavirus. Bilantul zilei de 2 octombrie

Cristiana Petrariu Bota

Presedintie: Guvernul a gresit flagrant, e responsabil sa rezolve criza. Cetatenii nu accepta nimic mai putin

Cristiana Petrariu Bota

OUG 14 a fost adoptata in unanimitate in Senat, ordonanta a plecat la Camera Deputatilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult