Cristian Tudor Popescu
Politica

CTP: Iohannis, un discurs de neamt. A spus ca e grav pentru democratie, dar Ponta a vorbit de lovitura de stat

Cristian Tudor Popescu a vorbit marti seara, la Digi 24, despre situatia de pe scena politica dupa ce Camera Deputatilor a votat pentru pastrarea imunitatii premierului Victor, acuzat de fapte penale, si a comentat in special discursul avut de presedintele Klaus Iohannis cu privire la aceasta situatie. In opinia lui CTP, discursul de marti seară al președintelui Iohannis a fost primul discurs de neamț si a comparat termenii folositi de presedinte si premier.

„Nu a pronunțat cuvinte apocaliptice, cum face domnul Ponta”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Iti recomandam: Iohannis: Ponta s-a folosit de influenta pe care o are ca premier. Intelegem ca exista doua Romanii?

„Domnul Iohannis a avut, după părerea mea, primul discurs de președinte de când e președinte și primul discurs care a trecut sticla, cum se spune în televiziune, cu adevărat, către cetățeni și în ultimă instanță primul discurs de neamț. Mulți dintre cei care l-au votat au sperat, de fapt, că va veni un neamț. Nu neapărat un etnic german… ci o persoană echilibrată, precisă, calmă, care să rezolve lucrurile fără isterie, fără insulte, fără sărituri din baie. Acest discurs îndeplinește cerințele noțiunii de neamț. A fost un discurs foarte echilibrat, nu a fost pătimaș, n-a avut parti-pris-ul de care ar fi fost încărcat de pildă un discurs al lui Traian Băsescu, într-o astfel de situație”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Pe mine mă bucură mult faptul că a ales acest mod de comportament, a reușit să imprime această imagine, tocmai despre ce vorbim, de model uman. Modelul uman a fost bun în seara asta, n-a fost bun întotdeauna. În ieșirile celelalte, în unele a fost confuz, în altele a fost lemnos. Aici a spus exact ce trebuie și cât trebuie”, a mai spus jurnalistul despre discursul președintelui Klaus Iohannis.

Vezi si: Ponta, interviu pentru The Guardian: Doar Rusia ar deschide sampania daca Romania ar avea o criza politica indelungata

„Nu a pronunțat cuvinte apocaliptice, cum face domnul Ponta. A spus că este foarte grav pentru democrație, dar nu murim mâine. Domnul Ponta a vorbit de lovitură de stat, împreună cu PSD a vorbit de lovitură de stat”, a subliniat el.

„Din nou, iată, vedem istoria reluată. Lovitură de stat! – spuneau Traian Băsescu și Vasile Blaga, în 2012, fără să clipească. Iar eu spun, cum spuneam și atunci lui Traian Băsescu și lui Vasile Blaga, care lovitură de stat? Cel mult e o lovitură de popor, din moment ce se apelează la vot. Nu se dau lovituri de stat prin vot popular. Și aici spun același lucru, care lovitură de stat? Nu-l înlătură nimeni prin forță pe domnul acesta (Victor Ponta, n.red.), dacă nu dorește să-și dea demisia, iată că nu și-o dă, merge în continuare”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Dacă nu mai sunt eu, de mâine, România nu mai există! E haos! S-a terminat!”, despre aceste afirmații parafrazate ale lui Victor Ponta, jurnalistul a spus că nu crede în ele.

„Nu! Eu spun că dacă rămâne domnul Ponta, România nu va fi distrusă, cum spun cei din partida anti-Ponta feroce. Nu! O să mergem înainte, cu domnul Ponta premier. Întrebarea este cât va reuși domnul Ponta să avanseze cu această imagine de laș pe care a livrat-o prin comportamentul ăsta”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Stiri pe aceeasi tema

PSD a pierdut majoritatea in Parlament, un proiect vital pentru social-democrati a picat in Camera Deputatilor

Ioana Badulescu

Gheorghe Piperea, consilierul lui Tudose, atac la seful PSD: De ce nu demisioneaza dl Dragnea, pentru a putea sa-si probeze nevinovatia

Cristiana Petrariu Bota

Basescu il taxeaza din nou pe Ponta: Ii cer sa faca alte nominalizari la Cultura si Buget

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult