Cu cat se imprumuta Ministerul Finantelor de la bancile comerciale in octombrie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 4, 2015 21:20

Cu cat se imprumuta Ministerul Finantelor de la bancile comerciale in octombrie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va imprumuta aproape 3,5 miliarde de lei de la banci in luna octombrie. Astfel, MFP a planificat imprumuturi de 3,4 miliarde de lei de la bancile comerciale in luna octombrie, prin opt licitatii de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, iar sumele astfel atrase sunt destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Cele 3,4 miliarde de lei ar putea fi completate cu alte 300 de milioane de lei din alocarile sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru instrumentele de tip benchmark. Conform prospectelor de emisiune, MFP va organiza doua licitatii de certificate de trezorerie cu discont, in valoare de 700 de milioane de lei fiecare, pe 15 si, respectiv, 22 octombrie.

De asemenea, vor fi organizate sase licitatii de obligatiuni de tip benchmark, cu o valoare totala de doua miliarde de lei, cu scadente la trei, 10 si 15 ani. Prima licitatie de obligatiuni benchmark este programata luni, 5 octombrie, are o valoare de 100 de milioane de lei si maturitatea la 15 ani. In 2015, MFP intentioneaza sa imprumute de pe piata interna circa 10 — 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie si 25 — 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni benchmark.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.