Ministerul Finantelor: Impozitul pe venit va scadea la 10%, TVA la 18%, se ia in calcul si reducerea impozitului pe veniturile persoanelor fizice
Economie

Cu cat se imprumuta Ministerul Finantelor de la bancile comerciale in octombrie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va imprumuta aproape 3,5 miliarde de lei de la banci in luna octombrie. Astfel, MFP a planificat imprumuturi de 3,4 miliarde de lei de la bancile comerciale in luna octombrie, prin opt licitatii de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, iar sumele astfel atrase sunt destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Cele 3,4 miliarde de lei ar putea fi completate cu alte 300 de milioane de lei din alocarile sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru instrumentele de tip benchmark. Conform prospectelor de emisiune, MFP va organiza doua licitatii de certificate de trezorerie cu discont, in valoare de 700 de milioane de lei fiecare, pe 15 si, respectiv, 22 octombrie.

De asemenea, vor fi organizate sase licitatii de obligatiuni de tip benchmark, cu o valoare totala de doua miliarde de lei, cu scadente la trei, 10 si 15 ani. Prima licitatie de obligatiuni benchmark este programata luni, 5 octombrie, are o valoare de 100 de milioane de lei si maturitatea la 15 ani. In 2015, MFP intentioneaza sa imprumute de pe piata interna circa 10 — 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie si 25 — 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni benchmark.

Stiri pe aceeasi tema

LEGEA PREVENTIEI – Noul Guvern va adopta de urgenta noi masuri pentru firme, in sprijinul oamenilor de afaceri

Delia Ion

Dacia a vandut in Germania cu aproape 50% mai multe unitati in luna mai fata de aprilie

Delia Ion

Liliane Bettencourt, cea mai bogata femeie din lume, a murit la varsta de 94 de ani

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult