10.3 C
România
22 septembrie 2021
Economie

Cum a fost suspendat directorul Alin Goga din CNADNR

Au aparut noi dezvaluiri din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Directorul Alin Goga a fost suspendat dupa ce a facut o serie de declaratii la adresa companiei in cadrul unei emisiuni televizate. La doua zile dupa declaratiile facute, Alin Goga a fost debarcat din functie.

„Sunt directori în CNADNR care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat”, este declarația directorului din CNADNR, Alin Goga, care a fost suspendat că a mers într-o emisiune TV, fără a avea aprobarea şefilor, într-un interviu pentru gandul.info.

„Mai e o problemă”, adaugă acesta, „au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme”. Alin Goga este director adjunct de investiţii al Regionalei din Craiova a Companiei de Autostrăzi, şi în trecut director juridic în structura centrală, şi primul dintre şefii CNADNR care vorbeşte public despre ilegalităţile din Companie. Aceasta a anunţat marţi că Goga va fi suspendat ca urmare a unei apariţii într-o emisiune TV în care a reclamat neregulile din instituţie. CNADNR şi-a motivat sancţiunea prin faptul că Goga „a furnizat informaţii în legătură cu activitatea companiei fără a fi împuternicit sau fără a avea mandat de la conducerea CNADNR”. Într-un interviu acordat gândul Alin Goga detaliază neregulile din Companie, susţinând că şeful acesteia, Narcis Neaga, este „mai puternic decât un ministru”.

În interviul acordat gândul Alin Goga vorbeşte despre firme pentru care se fac caiete de sarcini „mănuşă”, susţinând că lucrurile sunt atât de evidente încât, dacă se uită într-un caiet de sarcini de la licitaţiile organizate de CNADNR , poate preciza, cu o “probabilitate de 70-80%” care este firma care va câştiga contractul pentru execuţia de lucrări. Întrebat dacă a sesizat faptele de corupţie despre care vorbeşte şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el spune că a mers la DNA în calitate de martor şi că „spre deosebire de alţi colegi ai mei, eu nu am nici un dosar penal”.

Consideră că „este foarte important care va fi semnalul” care va fi dat de autorităţi în cazul dezvăluirilor pe care le face. „Dacă mie o să mi se întâmple ceva şi o să mi se închidă gura, oamenii or să zică, ‘ dom’ne, ai văzut, ce a păţit ăla, n-are rost, frate’. Este foarte important care va fi semnalul”, crede Goga.

Directorul afirmă că la nivelul companiei ilegalităţie sunt cunoscute, dar sunt acoperite. „Sunt nenumărate exemple şi nenumărate agenţii de control şi încasare pe care le-au verificat domnul Liviu Costache şi domnul Calmus Lucian( directori în CNADNR- n.r.) şi au făcut rapoarte şi au rămas cu rapoartele. În rapoarte se spunea că fenomenul fraudei depăşeşte posibilităţile de stopare ale CNADNR-ului. Şi tu ştii lucrurile astea de ani de zile şi nu faci nimic? Credeţi-mă, nu mă bate gândul decât că există o gravă complicitate şi complicitatea aia nu este pe ochi frumoşi. Nu este că sunt eu prieten cu cineva. Este interes. Te protejez ca să îmi dai ceva”, afirmă Goga.

Stiri pe aceeasi tema

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 3,41%, cel mai mare nivel inregistrat din februarie 2014

Ioana Badulescu

Premierul Tudose confirma datele Eurostat privind deficitul bugetar al Romaniei, dar sustine ca important e cum va fi la sfarsitul anului

Ioana Badulescu

Ordonanta 18/2018 pentru modificarea Codului fiscal si pentru declararea si plata asigurarilor sociale pentru persoanele ce obtin venituri extrasalariale – Explicatii

Ioana Badulescu

1 comment

Cnadnr 17 august 2015 at 7:30 pm

E mare mafie in CNADNR! Nu te poti angaja decat prin relatii sau daca ai firma nu poti castiga decat daca le dai si lor ceva!

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult