Social

Cum a ratat Romania Agentia Europeana a Medicamentului. Noul sediu EMA va fi la Amsterdam, dupa o competitie gen Eurovision

România a pierdut cursa pentru găzduirea unei agenţii europene după Brexit. Era vorba despre Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), pentru care se lupta Bucureşti, noul sediul EMA urmand a fi la Amsterdam. Bucurestiul a ratat intrarea in runda finala a competitiei pentru gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), in urma votului in finala s-au calificat Milano (Italia), Amsterdam (Olanda) si Copenhaga (Danemarca).

Bucurestiul s-a clasat mai prost si decat Bratislava (Slovacia), care a iesit pe patru in cursa pentru agentia care se va reloca din Londra dupa Brexit. In urma acestui rezultat, Romania ramane una dintre putinele tari membre UE care nu gazduiesc nici o agentie.

Votul a avut loc la Bruxelles și mai mulți diplomaţi l-au comparat amuzaţi cu un imprevizibil concurs Eurovision.

Presedintia UE a anuntat oficial ca orasul Amsterdam a castigat competitia organizata luni, la Bruxelles, pentru gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), ce va fi nevoita sa paraseasca Londra, unde isi are in prezent sediul, dupa iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

In cursa de luni ramasesera 16 mari orase din UE, dupa ce Malta, Croatia si Irlanda s-au retras. Gazduirea EMA e o miza uriasa pentru toate orasele participante: inseamna cateva mii de angajati platiti exceptional, familiile lor, afaceri conexe in industria farma.

Reamintim ca Bucurestiul obtinuse vineri o nota proasta din partea Agentiei Europene a Medicamentului in ceea ce priveste accesul la piata muncii, accesul la servicii sociale si medicale pentru copii si sotiile/sotii angajatilor EMA, apreciindu-se ca nu indeplineste cerintele de relocare a sediului din aceste puncte de vedere.

Agentia Europeana a Medicamentului a publicat vineri evaluarea ofertelor tarilor care doresc sa-i gazduiasca sediul, dupa Brexit, si care au fost remise Comisiei Europene.

Agentia a evaluat ofertele din punct de vedere al facilitatilor oferite de cladirea propusa si al informatiilor legate de accesibilitate, existenta unor facilitati adecvate pentru educatie, accesul la piata muncii, securitate sociala si de sanatate, precum si asigurarea continuitatii activitatii.

In septembrie, Bucurestiul se clasase pe ultimele locuri in UE, alaturi de Sofia si Varsovia intr-un top al atractivitatii pentru angajatii Agentiei. Cele trei orase au devenit capitalele europene cele mai detestate de angajatii Agentiei Europene a Medicamentului, potrivit unui sondaj intern citat de Politico. Peste 90% dintre angajatii agentiei care va trebui sa se relocheze de la Londra dupa Brexit au spus ca mai degraba ar demisiona decat sa se mute intr-unul dintre cele trei orase.

Stiri pe aceeasi tema

Steagul Romaniei ar putea fi modificat, coroana ar putea fi plasata deasupra stemei

Cristiana Petrariu Bota

Andreea Cristea, romanca ranita grav in atacul de la Londra, filmata cand a cazut de pe Westminster Bridge

Cristiana Petrariu Bota

Primul COD GALBEN de ninsoare al acestei ierni ar putea intra in vigoare de luni

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult