Cum arata datele interne ale sondajelor facute la comanda PSD privind alegerile prezidentiale

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 23, 2019 17:21

Cum arata datele interne ale sondajelor facute la comanda PSD privind alegerile prezidentiale

Datele interne ale sondajelor efectuate la comanda PSD privind alegerile prezidentiale au fost prezentate, marti, social-democratilor, inainte sa-si desemneze candidatul in cursa pentru Palatul Cotroceni. Mesajul dat in sedinta Biroului Permanent National a fost ca, daca se mobilizeaza, vor putea duce candidatul in turul doi.

Potrivit datelor prezentate de sociologul Marius Pieleanu, PSD ar fi cotat cu 26%, pe primul loc fiind PNL, cu 31%. Cercetarea pozitioneaza USR-PLUS pe locul trei, cu 28% ( USR-25%, PLUS-3%), sustin surse din partid.

De asemenea, partenerii de coalitie ai PSD, ALDE, sunt creditati cu 5% in optiunile de vot, iar Pro Romania, cu 3%.

Amintim ca PSD si-a desemnat candidatul la alegerile prezidentiale in persoana premierului Viorica Dancila. Decizia a fost luata de Biroul Permanent National (BPN) si urmeaza sa fie validata in sedinta Comitetului Executiv (CEx) al partidului. Impotriva desemnarii Vioricai Dancila drept candidat in cursa pentru Cotroceni au votat doi social-democrati: Paul Stanescu si Dumitru Buzatu.

Comitetul Executiv urmeaza sa se pronunte asupra acestei candidaturi, iar decizia finala de validare va fi luata in cadrul congresului PSD din data de 3 august. 

A fost un vot previzibil in favoarea sa, dupa ce Mihai Fifor, Eugen Orlando Teodorovici si Gabriela Firea s-au retras din cursa.

Ajunsa conjunctural sefa a Guvernului, din ratiuni de fidelitate fata de Liviu Dragnea, fosta consiliera locala de Videle si fosta consiliera judeteana de Teleorman, cu un profil discret de europarlamentar, Viorica Dancila, inaugureaza o noua epoca la PSD.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.