-4.6 C
România
16 ianuarie 2022
Cetatenii UE vor putea ramane in Marea Britanie doar daca au permise de munca, indiferent cine va iesi premier
Externe

Cum gasesti chirie in Marea Britanie la un pret decent. Atentie, ai nevoie de un depozit de garantie

Romanii sunt in continuare atrasi de Marea Britanie, in pofida Brexit-ului. Daca motivul primordial pentru care romanii se muta in Regatul Unit este gasirea unui loc de munca mai bine platit, ei bine acestia nu trebuie sa treaca cu vederea un alt aspect la fel de important: gasirea unei chirii la un pret decent. Site-urile de profil si retelele de socializare abunda de anunturi, la fel si ofertele agentiilor specializate in inchirieri, dar cum e mai bine sa procedam? Alegem cateva anunturi in functie de pret si conditiile specificate si incepem sa luam locatiile la pas sau optam pentru o agentie? 

Ei bine, in primul rand trebuie sa iti stabilesti un buget realist pentru chirie, pentru a sti catre ce te indrepti. Apoi, poti face un tur virtual al anunturilor online, iar daca ai posibilitatea, si a celor din ziarele romanesti pe care le gasesti in special in magazinele noastre din Marea Britanie. Dar asta implica rabdare, timp si o nesiguranta a procedurilor privind contractul de inchiriere. Iar daca esti nou-venit pe taram britanic, acest aspect chiar conteaza, pentru a nu te trezi mai tarziu cu surprize neplacute.

In primul rand, nu uita ca iti poti gasi chirie in Marea Britanie, fara sa platesti o avere. Sigur, trebuie sa ai in vedere ca preturile la chirii in Regat si mai ales la Londra sunt mult mai mari decat in Romania, asadar asteptarile tale trebuie sa fie realiste.

Dupa ce ti-ai stabilit un buget realist, este indicat sa optezi pentru o agentie specializata imobiliara in inchirieri. Printre avantajele oferite de agentie: te scuteste de timpul pierdut; ai siguranta ca toate procedurile de inchiriere sunt legale; primesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a gasi chiria care te intereseaza, asadar eviti drumuri „in gol”.

Principalul dezavantaj al agentiei este pretul, care include si un comision. Daca alegi varianta de a gasi chirie fara agentie, nu uita ca englezii nu negociaza.

Daca ai gasit spatiul pe care il cauti, fie el apartament, studio sau casa, va trebui sa semnezi un contract. De regula, la semnarea unui contract ti se va cere o referinta de la o banca sau de la un proprietar. Toate informatiile le gasesti pe http://www.lawsociety.org.uk unde poti gasi avocati care sa te ajute in demersurile tale.

In Anglia, toate apartamentele oferite spre inchiriere sunt mobilate si dotate cu toate cele necesare: frigider, masina de spalat, plita electrica si mobilier.

Pretul chiriei poate sa includa sau nu intretinerea si taxa de consiliu (este o taxa platita anual de orice chirias catre autoritatile statului). Inainte de a semna contractul de inchiriere, este bine sa te informezi in legatura cu fiecare cheltuiala si cu modul in care aceasta se plateste.

Asadar atentie la preturile mici, pentru ca o camera aparent ieftina poate sa nu includa cheltuielile, asadar costurile tale vor creste ulterior destul de mult.

Atunci cand semnezi un contract, trebuie sa platesti un depozit de garantie. Acesta este echivalentul costurilor pe o luna. La plecare, depozitul este inapoiat, desigur daca nu ai cauzat prejudicii imobilului in care ai locuit.

Daca ai de gand sa stai mai mult intr-un loc, este bine sa semnezi contractul pe cat mai mult timp, deoarece pe perioada derularii acestuia, preturile nu pot creste decat cu un acord venit din ambele parti.

Citeste si: Romanii din Marea Britanie vs incertitudinea Brexit

Ce va obtine Romania pentru diaspora din Marea Britanie, pe fondul unui Brexit care va inchide piata muncii pentru straini

Se mai acorda NINO pentru cetatenii romani din Marea Britanie dupa Brexit?

Ghid util pentru romanii care pleaca in Marea Britanie. Cat e venitul minim garantat, unde te angajezi, cum obtii ajutor social

Stiri pe aceeasi tema

ALEGERI SUA. Donald Trump, invins in alegerile primare din Washington si Wyoming

Cristiana Petrariu Bota

Donald Tusk le cere liderilor UE sa discute cu David Cameron despre ramanerea Marii Britanii in UE

Cristiana Petrariu Bota

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti sustine ca unele forte din Romania continua discreditarea rolului minoritatii germane

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult