10.3 C
România
25 septembrie 2021
Cum o putem ajuta pe Marinela? La 13 ani cantareste doar 15 kg pentru ca sufera de scolioza severa
Life

Cum o putem ajuta pe Marinela? La 13 ani cantareste doar 15 kg pentru ca sufera de scolioza severa

Marinela Canuţa, in vârsta de 13 ani, masoara numai 107 cm şi este uşoara ca un fulg – 15 kg. Este nevoita sa poarte haine largi, astfel incât restul copiilor de la şcoala şi de pe strada sa nu-i observe scolioza severa. Malformaţia coloanei vertebrale i-a atrofiat plamânii, iar in lipsa unei operaţii, poate ajunge la insuficienţa cardiaca.

De altfel, in urma unui consult, medicii au descoperit ca Marinela are şi o malformaţie grava la inima. Din fericire, ultima problema a fost rezolvata, fiind operata cu succes de domnul dr. Mircea Cotul, insa fata trebuie sa fie operata urgent la coloana pentru a putea avea o viaţa normala. Intervenţia costa 25.000 de Euro, din care mai au ramas de platit doar 1.000 de Euro, restul banilor fiind strânşi deja datorita oamenilor cu suflet.

“Dupa un lung şir de analize şi investigaţii medicale amanunţite, doctorii ne-au spus ca ingeraşul nostru sufera de o malformaţie complexa de coloana toraco-lombara şi cutie toracica, o scolioza de 114 grade, care se incadreaza in categoria malformaţiilor foarte grave. Pentru corectarea coloanei este necesara o intervenţie chirurgicala complexa, precum şi montarea unor şuruburi care vor fi reglate pe masura ce Marinela creşte. Toate acestea costa 25.000 de Euro, insa datorita generozitaţii românilor, am reuşit sa strângem deja 24.000 de Euro. Operaţia va fi efectuata de domnul doctor Alexandru Thiery, in care ne-am pus toate speranţele. Vrem sa ne vedem fetiţa sanatoasa, este tot ce ne mai putem dori de la aceasta viaţa”, declara mama fetiţei.

Cum o putem ajuta pe Marinela?

Cine vrea sa ii ofere Marinelei o mâna de ajutor, poate trimite SMS de 2 Euro la 8832, cu textul “Marinela”. Fiecare mesaj trimis inseamna o şansa in plus pentru sanatatea şi viitorul fetiţei. De asemenea, donaţiile pot fi facute şi online, pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/marinela-canuta/, prin transfer bancar, in conturile Asociaţiei “Salveaza o inima”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in dolari) sau prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii.

Asociatia “Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pâna in prezent, peste 150 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie, s-au alaturat peste 50.000 de persoane si companii românesti si internationale, inregistrându-se pe platforma online donatii de peste 955.000 de Euro şi peste 167.000 de Euro din campanii de donaţii prin SMS.

Stiri pe aceeasi tema

MPFM SEZON 3. Traian, mai nonconformist ca niciodata!

Delia Ion

Raymond Mireasa pentru fiul meu: Grigore, esti parsiv!

Bogdan

MPFM SEZONUL 3: Andrei si Cristina au implinit doua luni de relatie

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult