-1.9 C
România
5 decembrie 2021
Cum poți preveni în oraș accidentele auto
Recomandari

Cum poți preveni în oraș accidentele auto

Cum poți preveni în oraș accidentele auto

Prevenția este cea mai bună cale pentru a elima o problemă încă din start. De la același principiu pleacă și condusul preventiv, întrucât să fii cu adevărat un șofer bun înseamnă să poți anticipa și evita orice situație neplăcută ce poatea apărea în  trafic.

Atenția și concentrarea la trafic sunt așadar primele aspecte de care depinde siguranța ta și a pasagerilor din mașină, dar și a celorlalți șoferi.

Pentru că traficul este dinamic și implică participarea mai multor șoferi, pentru a evita orice tamponare ușoară sau, mai grav, pentru a nu fi parte dintr-un acccident rutier care se poate solda cu victime și chiar cu pierderi de vieți omenești, trebuie să respecți atât regulile învățate în școala de șoferi, dar să și înveți în timp, pe cont propriu, cum să conduci preventiv.

Evitarea accidentelor este lesne de înțeles, esențială, întrucât chiar dacă vei fi implicat într-un eveniment rutier ușor, situația este una la fel de stresantă.

Dacă ești tu cel vinovat, va trebuie să predai asigurarea ta celuilalt șofer. În caz contrar, unde tu ești cel păgubit, trebuie să parcurgi destui pași pentru a-ți putea repara mașina. Nu numai că va trebui să anunți compania de asigurări unde celălalt șofer vinovat are încheiată polița RCA, dar va trebui să prezinți și o serie de documente pentru a putea deschide dosarul de daună și pentru a-ți putea repara mașina.

Întregul proces de la avizarea daunelor din partea asigurătorului, până la reparația propriu-zisă a autoturismului poate fi unul de durată, mai ales dacă nu știi de la început ce documente îți vor fi necesare și care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgi.

Vestea bună este că dacă nu vrei să consumi timp și energie pentru a rezolva o astfel de situație, poți apela la serviciile unor companii specializate care se ocupă cu asistență constatare daune auto.

Pentru că lucrează cu toate companiile de asigurări din România, specialiștii de aici de pot asista și îndruma de la notificarea asigurătorului, până la pregătirea documentelor necesare, deschiderea dosarului de daună și bineînțeles, reparația efectivă a mașinii într-un timp cât mai scurt posibil.

Pentru a nu ajunge totuși în astfel de situații, cel mai bine ar fi să înveți să conduci preventiv și să anticipezi tot ce s-ar putea întâmpla în trafic pentru a evita orice accident, cât de minor.

Cum spuneam încă de la începutul acestui material, în primul rând trebuie să fii foarte atent la trafic. Așadar, nu te lăsa distras de anumite gadgeturi din mașină și nu folosi niciodată telefonul mobil atunci când conduci. O singură secundă de neatenție poate avea repercusiuni mai grave decât am putea crede inițial.

În al doilea rând, calmitatea la volan este o calitate pe care orice șofer bun o are. Deși traficul poate fi infernal uneori iar ceilalți participanți la trafic pot fi indisciplinați, cea mai bună soluție este să îți menții calmul și să respecți regulile rutiere, fără să faci parte din șicanări în trafic.

Poartă întotdeauna centura de siguranță, indiferent că vei conduce doar în oraș sau în exterior, întrucât în cazul nefericit al unui accident îți poate salva viața.

Respectarea indicatoarelor rutiere și a culorilor semafoarele sunt de asemenea modalități excelente de a preveni orice incident rutier neplăcut. Acordă întotdeauna prioritate, oprește la stop și nu forța semaforul pe culoarea galbenă, cu atât mai puțin, nu trece niciodată când acesta indică culoarea roșie.

În traficul urban o modalitate foarte bună de prevenție este păstrarea distanței regulamentare, întrucât oricare ar fi manevrele celui din fața ta, vei avea timpul necesar să anticipezi și să eviți o eventuală tamponare.

Nu uita să folosești nici semnalizarea pentru a avertiza ceilalți șoferi în cazul în care vrei să schimbi direcția de mers și bineînțeles, păstrează viteza legală de deplasare.

De asemenea, asigură-te în oglinzi de fiecare dată când vrei să faci o manevră pentru a ști în permanență ce se întâmplă nu numai în fața ta, ci și în spate și în lateral.

 

Stiri pe aceeasi tema

Fosa septica este indispensabila locuintelor situate departe de orase

Cristiana Petrariu Bota

Giani Dumitrascu „capul rautatilor”, de la trupa Metrock din anii 2000 la house DJ de talie mondiala – DEGIANNY

Cristiana Petrariu Bota

Cine nu are nevoie de autorizatie ISU

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult