15.3 C
România
18 septembrie 2021
Cum sa ai un CV corect. Un director Google dezvaluie greselile facute de cei care isi cauta un loc de munca
Social

Cum sa ai un CV corect. Un director Google dezvaluie greselile facute de cei care isi cauta un loc de munca

Greselile din CV ne pot tine departe de job-ul visat. Pentru a afla care sunt cele mai frecvente, dar si importante greseli din CV, va prezentam sfaturile date de directorul de resurse umane din cadrul Google, Laszlo Bock, care a dezvaluit care sunt greselile majore pe care le fac 58% dintre cei care isi cauta un loc de munca.

Astfel, printre cele mai frecvente si impardonabile greseli din CV se numara greselile de tipar, lungimea prea mare CV-ului, formatarea, necorespunzatoare, prezentarea unor informatii confidentiale de la locurile de munca precedente si minciunile.

Laszlo Bock, directorul de resurse umane de la Google, spune că a revizuit peste 20.000 de CV-uri de-a lungul carierei sale. Unele sunt extraordinare, cele mai multe sunt bune, dar există şi CV-uri pline de greşeli impardonabile.

Pentru a ajuta candidaţii să realizeze un CV cât mai bun, Bock a decis să prezinte pe LinkedIn câteva dintre greşelile pe care le descoperă în mod frecvent.

Greşeli de tipar. Poate pare ceva evident, însă Bock spune că 58% dintre CV-urile pe care le parcurge conţin cel puţin o greşeală de ortografie. Aceste erori sunt extrem de grave pentru că angajatorii percep o atenţie scăzută la detalii şi lipsă de interes faţă de calitatea documentului.

Lungimea. O regulă de bază în alcătuirea CV-ului este că zece ani de experienţă trebuie să intre pe o singură pagină a documentului. Un CV compact arată abilitatea de a concentra informaţii într-un spaţiu redus.

Formatarea. Dacă jobul dorit nu este unul de designer sau artist, formatarea trebuie să fie cât mai simplă şi să folosească fonturi şi dimensiuni clasice.

Informaţii confidenţiale. Bock argumentează că un candidat trebuie să fie extrem de atent la clauzele existente în contractele de muncă anterioare. Dacă este specificată interdicţia de a face public numele unui client, aceasta trebuie respectată, pentru că altfel candidatul poate arăta lipsă de respect faţă de compania sau companiile pentru care a lucrat.

Minciuni. Adăugarea unor informaţii false în CV este întotdeauna o idee proastă. Au existat exemple de CEO care au fost demişi pentru aşa ceva, spune Bock, referindu-se la fostul CEO al Yahoo!, Scott Thompson. O minciună din CV poate avea efecte şi 10-20 de ani mai târziu.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

Istoricul Mihai Maxim a murit la varsta de 74 de ani

Delia Ion

Medicul erou de la Piatra Neamt, care a intrat in flacari pentru pacientii sai, a fost detubat

Teodora Badescu

Medicii rezidenti, medicii dentisti rezidenti si farmacistii rezidenti vor incasa bursa de rezidentiat pana la 1 martie 2018, apoi vor beneficia de salariu majorat

Ioana Badulescu

1 comment

SUSANA 13 octombrie 2015 at 5:54 pm

Oferta de lucru la domiciliu intr-un proiect de mare anvergura.Avem pentru toate localitatile tarii o oferta exceptionala de colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere. Aveti nevoie de calculator,conexiune la internet,perseverenta si rabdare. Cerem si oferim maxima seriozitate .Daca vrei un venit suplimentar participa si TU. Nu ai nimic de pierdut, din contra cunoastera unor lucruri noi si de viitor. Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la adresa de email: mago_zsuzsanna@yahoo.com

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult