Cati romani traiesc in Marea Britanie, potrivit estimarilor ONS. Doar la Londra traiesc 100.000 de romani
Externe

Cum sa fii in legalitate in Marea Britanie in contextul Brexit-ului

Marea Britanie a demarat procesul de Brexit pe 29 martie, iar informarea trimisa la Bruxelles da startul celor doi ani de negocieri intre Marea Britanie si Uniunea Europeana. Pana atunci, cetatenii europeni din Regat vor trebui sa se asigure ca sunt in legalitate pe teritoriul acestei tari. Daca vei pleca din Marea Britanie si vei dori sa te reintorci, va trebui sa faci dovada ca este o diferenta intre tine si ceilalti cetateni europeni, respectiv ca ai locuit in Regat o perioada, altfel este posibil ca din 2019 sa nu mai poti intra in aceasta tara dupa bunul plac.

Potrivit ronews.co.uk, romanii din Marea Britanie trebuie sa faca dovada cu acte ca locuiesc in Regat. In primul rand, trebuie sa aplice pentru permise de rezidenta simpla, daca au mai putin de 5 ani in UK. Iar cei care nu au niciun document, primul lucru pe care trebuie sa il faca este sa aplice pentru orice fel de document si sa se inscrie la medicul de familie. Persoanele care au peste 5 ani in Regat, trebuie sa aplice pentru permisele de rezidenta permanenta.

Presedintele Centrului comunitar din Londra, Tommy Tomescu, a explicat ca in momentul in care vei pleca din Marea Britanie si vei dori sa te reintorci, va trebui sa faci dovada ca este o diferenta intre tine si ceilalti cetateni europeni.

Citeste pe ronews.co.uk detalii despre cum sa fii in legalitate in UK

Stiri pe aceeasi tema

Ambasada Romaniei la Stockholm verifica daca sunt romani printre victime

Ioana Badulescu

Premierul Ungariei: Transilvania, acasa! Raspuns: Acasa esti la Budapesta, nu in Romania!

Cristiana Petrariu Bota

Vladimir Putin, acuzat ca ar fi aprobat asasinarea fostului agent KGB Alexandr Litvinenko

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult