Recomandari

Cum să îngrijiți corect lenjeria?

Îngrijirea corectă a lenjeriei de pat implică patru pași: spălare, uscare, călcare și depozitare. Unii oameni fac greșeli din cauza cărora lenjeria de pat își pierde aspectul original frumos.

Pasul 1: Spălați lenjeria de pat

Acest pas este cel mai important, deoarece determină cât de mult va dura respectivul set de lenjerie. În timpul procesului de spălare, trebuie respectate următoarele 5 reguli:

* Setul nou achiziționat trebuie spălat în apă ușor caldă la rotațiile minime ale mașinii de spălat. Întoarceți husa de pilotă și fețele de pernă înainte de spălare. După spălarea noului set, materialul va fi mai moale și mai fin. Seturile pentru copii nu trebuie spălate cu detergenți și balsam de rufe. Acest lucru poate provoca alergii.

* Nu spălați lenjeria de pat la temperaturi peste 40 de grade Celsius. Spălați cu o viteză maximă de 500 de rotații pe minut. În caz contrar, modelul se poate estompa și materialul își poate pierde forma inițială.

* Spălați setul separat de alte articole cu fermoare, nasturi etc. elemente. Acest lucru previne apariția găurilor în noul set. Pentru a evita pătarea inutilă a hainelor albe și colorate, nu le amestecați în mașina de spălat.

* Nu folosiți înălbitor. Poate deteriora structura materialului și poate reduce durata de viață a setului. Pentru o culoare mai proaspătă, adăugați 50 de grame de suc de lămâie în rufe.

* Spălați lenjeria de pat cel puțin o dată pe săptămână. Curățenia lenjeriei de pat afectează nu numai calitatea somnului, ci și starea pielii. Dacă observați coșuri pe față dimineața, ar putea fi timpul să vă împrospătați așternutul.

Pasul 2: Uscarea setului de dormit

Scuturați cearșafurile după spălare. Evitați pliurile și cutele. Respectarea acestor reguli va facilita călcarea. Evitați lumina directă a soarelui deoarece poate arde materialul.

Pasul 3 – Calcarea lenjeriei de pat

Să o calci sau să nu o calci – aceasta este o întrebare frecventă. Nu este recomandat să vă păstrați lenjeria în dulap fără tratament termic. Poate forma cute care îngreunează călcarea. Lenjeria de pat din satin nu are nevoie de călcare deoarece nu se șifonează.

Lenjeria de pat poate fi călcată la o temperatură de maxim 150 de grade. Ar trebui să fie călcată când este încă puțin umed. Funcția de abur nu este necesară. Articolele cu broderie, tricotat sau alte elemente decorative trebuie călcate pe verso. După călcare, puneți setul în dulap și lăsați-l să se răcească.

Pasul 4 – Depozitați lenjeria de pat

Nu depozitați așternutul într-un loc umed. Cel mai bun loc pentru a-l depozita este pe un raft din dulap. Setul trebuie aranjat pe rând. Pentru a economisi spațiu, pune lenjeria într-o față de pernă.

Pentru ca lenjeria de pat să miroasă frumos, pune un săpun parfumat sau un pachet parfumat în dulap. Dacă urmați toate recomandările, așternutul dumneavoastră va rezista mult timp.

Sursă: https://spalnobelio.bg/

Related posts

Comunicare web: de ce să apelezi la o agenție de marketing online?

Lucy Ionesco

Idei de cadouri pentru colegi/sefi – tu știi ce ar trebui să alegi?

Lucy Ionesco

Ce este dieta Nupo? Reguli generale și avantaje

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult