Lifestyle

Cum se face curatenie in trenurile de mare viteza Shinkansen din Japonia. VIDEO INCREDIBIL!

Trenurile de mare viteza Shinkansen din Japonia sunt renumite in lume atat pentru viteza cu care circula, cat si pentru precizie si punctualitate. „Daca aveti nevoie sa va setati ceasul, o puteti face dupa trenul Shinkansen,” se spune despre trenul de mare viteza, dar gluma nu e deloc departe de realitate.

Intarzierea medie a tuturor trenurilor Shinkansen a fost, intr-un an, de 36 secunde (Da, in Japonia intarziarile trenurilor se masoara in secunde).

Daca se intampla ca trenul sa intarzie 5 minute, se face un anunt oficial prin care se scuze tuturor pasagerilor si, in unele cazuri, li se ofera o calatorie gratuita.

Iti recomandam si: Insula Pisicilor. Insula Aoshima din Japonia are mai multe pisici decat oameni. FOTO

Orice intarziere, dincolo de faptul ca ar tine prima pagina a ziarelor nationale, dar reprezinta un motiv de rusine nationala, chiar daca aceasta se produce din cauze naturale, cum ar fi furtuni sau cutremure.

Tren de mare viteza, personal de mare viteza

Un tren care mandreste atat de mult cu precizia si punctualitatea sa, are nevoie si de un personal care se poate ridica la aceste standarde.

Trenurile Shinkansen transporta spre Tokio peste 150 de milioane de pasageri in fiecare zi, iar echipajul de curatenie al acestui tren are la dispozitie numai 7 minute in statie pentru a face totul luna.

In filmul de mai jos, jurnalistului Charli James incearca sa descopere acest incredibil ritual de 7 minute, pe care personalul Shinkansen il desfasoara fara probleme si de 20 de ori pe zi.

Vezi si: Patul care se face singur, visul oricarui lenes. VIDEO

Articole asemănătoare

Radu Mazăre, la volanul unui Jaguar, la parada motocicliştilor: Prefer maşinile vechi şi fetele noi

Teodora Badescu

Lupta micutului David cu cancerul, aproape de un final fericit

Lucy Ionesco

Iulian Capsali – Daca Grecia ar iesi din imbratisarea Troicai, toti sclavii idolatri ai Europei ar afla ca se poate si altfel

Lucy Ionesco