Dragnea, dezvaluiri la Antena 3: Oprea stabilise cu generalul Coldea ca Zgonea sa fie presedinte al PSD dupa demisia lui Ponta
Politica

Cum va afecta demisia lui Gabriel Oprea relatia dintre PSD si UNPR

Gabriel Oprea şi-a dat demisia, joi, din funcţia de preşedinte al UNPR, printr-un comunicat remis presei. Gabriel Oprea menţionează că prin demisia sa din fruntea UNPR îşi face datoria faţă de partidul pe care l-a fondat, aşa cum şi-a făcut-o întotdeauna şi rămâne un simplu membru de partid.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că relaţia PSD-UNPR nu se modifică în urma demisiei lui Gabriel Oprea. Dragnea a anunţat că va discuta cu liderul interimar al UNPR, Neculai Onţanu, despre proiectele comune.

„Acel document rămâne în vigoare. Este un protocol semnat între două partide. Relaţia între PSD şi UNPR nu intră într-o nouă etapă. Este vorba de relaţii pe care le avem de foarte mult timp. Domnul Onţanu am înţeles că, statutar, a rămas la conducerea UNPR-ului preşedinte interimar şi sigur că o să îl caut şi o să avem o discuţie. Este firesc. Avem o relaţie bună. Să vedem cum putem gestiona colaborarea în viitor, atât parlamentară, cât şi la nivel local”, a spus Dragnea.

Dupa demisia lui Gabriel Oprea, interimatul funcţiei va fi asigurat de Neculai Onţanu, unul din oamenii de bază ai UNPR şi un foarte bun cunoscător al organizaţiilor din ţară, se mai spune în comunicat.

Gabriel Oprea menţionează că prin demisia sa din fruntea UNPR îşi face datoria faţă de partidul pe care l-a fondat, aşa cum şi-a făcut-o întotdeauna şi rămâne un simplu membru de partid.

Fostul ministru de interne îşi face cunoscută şi opţiunea pentru viitorul preşedinte al UNPR funcţie pentru care îl recomandă pe Valeriu Steriu. El recunoaşte că decizia va aparţine forurilor statutare ale UNPR.

Stiri pe aceeasi tema

Modificarile facute de PSD-ALDE in Codul Penal confera o legislatie penala relaxata in favoarea inculpatilor

Ioana Badulescu

Deputatii au adoptat legea care interzice folosirea limbii materne a minoritatilor in raport cu autoritatile publice locale

Cristiana Petrariu Bota

Motiunea de cenzura ar intruni voturile necesare pentru a trece in Parlament. Georgian Pop se intoarce in PSD

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult