Cum va fi iarna 2017 - 2018. Previziune meteo de la ANM
Meteo

Cum va fi iarna 2017 – 2018. Previziune meteo de la ANM

PROGNOZA METEO PENTRU IARNA 2017 – 2018. Meteorologii prevad pentru iarna 2017 – 2018 zile deosebit de calde, mai ales in sudul si sud-estul tarii, dar si scaderi bruste de temperatura. Asadar vom avea o iarna capricioasa, cu vreme calda, dar si foarte rece.

Meteorologii vorbesc de o crestere a frecventei fenomenelor de vreme severa in tara noastra, astfel ca estimarile indica aparitia viscolelor puternice, iar in perioade scurte de timp se vor aduna cantitati mari de zapada.

PROGNOZA METEO PENTRU IARNA 2017 – 2018. „In prima luna de toamna s-a confirmat estimarea centrului european, care anticipa o luna mai calda in prima luna de toamna. Ne apropiem de media climatololgica a precipitatiilor, dar trebuie sa luam in considerare deficitul de apa inregistrat pana in 19 septembrie”, afirma Elena Mateescu, director ANM.

„Se pare ca si a doua luna de toamna, din perspectiva valorilor tempertaturilor din octombrie si noiembrie par a aduce valori mai ridicate decat in mod obisnuit. Vorbim insa de o scadere treptata a valorilor de temperatura de la o luna la alta – septembrie, 14,5 grade medie, din octombrie, de 9,6, noiembrie, de 3,8 – scadere de 5-6 de grade de la o luna la alta”, precizeaza directorul ANM.

PROGNOZA METEO PENTRU IARNA 2017 – 2018. Intrebata cum va fi iarna 2017-2018, meteorologul a declarat:„E greu sa spunem, dar cu siguranta daca 2017 a fost un an al extremelor, ianuarie, fiind cea mai rece luna a anului, martie a fost foarte calduroasa, vara a fost una a extremelor, dar cu temeperaturi peste normele climatologice, nu excludem ca si iarna 2017-2018 sa fie o iarna a extremelor, cu alterante semnificative, treceri de la zile foarte calduroase la zile in care instabilitatea atmosferica sa fie semnificativa, sa avem fenomene de viscol si caderi de zapada, pana la urma sunt obisnuite, intr-un tipar de vreme extrema, de la un sezon la altul sau de la un an la altul”.

Stiri pe aceeasi tema

Prognoza meteo pentru februarie, martie si aprilie 2018 – Estimarea anuntata de ANM pentru primavara

Ioana Badulescu

VREMEA. ANM a transmis o avertizare de ninsori si viscol pentru intreaga tara

Cristiana Petrariu Bota

Cum va fi vremea pana la Craciun: Ninsori si temperaturi mai scazute decat normalul perioadei

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult