ANM ar putea emite COD ROSU de CANICULA pentru joi
Meteo

Cum va fi vremea pana luni, 10 august. DATE ANM

Vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara dupa-amiaza in majoritatea zonelor din tara. Mai jos puteti afla prognoza meteo pana luni, 10 august, conform datelor prezentate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si citate de Stirile Pro TV. 

Astfel, vineri, 7 august, vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cu disconfort termic accentuat (indicele temperatura-umezeala ITU urmand a atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati).

Cerul va fi variabil si senin, cu unele innorari in zona montana si in vestul teritoriului, unde pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice si izolat conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-est, dar izolat si in partea de vest, asociate averselor.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 28…30 de grade pe litoral si 37 de grade in Campia Romana si Campia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse intre 13 si 24 de grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali, spre 8 grade. Presiunea atmosferica va creste usor.

In Bucuresti – Vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 36 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 18…20 de grade. Presiunea atmosferica va creste usor.

Sambata, 8 august, in tara

Vremea se va mentine caniculara dupa-amiaza in regiunile vestice, unde disconfortul termic va fi accentuat, in timp ce in restul zonelor valorile de temperatura vor fi usor mai scazute decat in zilele anterioare, iar starea de canicula se va atinge doar izolat.

Maximele termice se vor incadra intre 28…29 de grade pe litoral si in jurul a 37 de grade in Campia de Vest. Cerul va fi variabil la munte si mai mult senin in rest, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare ziua in regiunile sudice si pe crestele montane. Minimele termice vor fi cuprinse intre 8…10 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 22…24 de grade in Dealurile de Vest si pe litoral. Presiunea atmosferica va fi usor variabila.

Sambata, 8 august, in Bucuresti – Desi temperatura aerului va marca o usoara scadere fata de zilele precedente, vremea va fi in continuare calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar pe parcursul zilei vantul va sufla in general moderat.

Temperatura maxima se va situa in jurul a 34 de grade, iar cea minima va fi de 16…18 grade. Presiunea atmosferica va fi usor variabila.

Duminica, 9 august, in tara

Vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza in regiunile vestice si izolat in sud si sud-est. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua in sudul teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28…30 de grade in zona litoralului si 36…37 de grade in Campia de Vest, iar cele minime se vor incadra intre 12 si 20 de grade, mai scazute in depresiunile intramontane, spre 7 grade, dar si mai ridicate in Dealurile de Vest si pe litoral.

Duminica, 9 august, in Bucuresti – Vremea va fi calduroasa, urmand a se inregistra o temperatura maxima in jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general moderat in cursul zilei. Temperatura minima va fi de 16…18 grade.

Luni, 10 august, in tara

Vremea va fi in continuare calduroasa, local caniculara dupa-amiaza, urmand a se inregistra temperaturi maxime cuprinse in general intre 30 si 36 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu innorari trecatoare mai ales la munte si in nord-est, insa probabilitatea de aparitie a ploilor de scurta durata va fi redusa.

Vantul va fi moderat in regiunile sud-estice si va sufla slab in rest. Temperaturile minime se vor incadra intre 8…10 grade in depresiunile intramontane si 24…26 de grade pe litoral.

Luni, 10 august, in Bucuresti – Vremea calduroasa va persista, iar dupa-amiaza va fi canicula, temperatura maxima urmand a se situa in jurul a 35 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 19…20 de grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

LA MARE

Vineri, 7 august – Vremea va fi predominant frumoasa si calda. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla moderat cu unele intensificari temporare, in special ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre de 21 si 23 de grade.
Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 24 si 26 de grade.

Sambata, 8 august – Vremea se mentine calda, cu cerul predominant senin. Vantul va sufla moderat cu unele intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 30 de grade, iar cele minime intre 21 si 23 de grade.
Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 24 si 26 de grade.

Duminica, 9 august – Vremea va fi calda. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari temporare, mai ales in cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 31 de grade, iar cele minime intre 20 si 24 de grade.
Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 24 si 26 de grade.

Luni, 10 august – Vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari trecatoare, ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 33 de grade, iar cele minime intre 22 si 26 de grade.
Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 24 si 26 de grade.

Stiri pe aceeasi tema

Cum va fi vremea marti si miercuri in tara, pe Litoral si in Bucuresti

Bogdan

Alerta ANM de vreme extrema. Va continua sa ninga, iar vantul va sufla in rafala

Cristiana Petrariu Bota

Vremea inainte de Paste: ANM anunta ploi si vant puternic

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult