1.1 C
România
30 noiembrie 2023
Aeroportul din Iasi cere inchiderea spatiului aerian al Romaniei: Multi pasageri au incercat sa ascunda ca vin din zone de risc
Breaking NewsExterne

Curse charter cu muncitori sezonieri avand ca destinatie Germania au fost anulate pe aeroporturile din Iasi si Cluj

Se văd primele consecinţe ale Ordonanţei Militare 8, emisă ieri de autorităţile din Romania. Opt curse charter cu muncitori sezonieri, programate să plece de pe aeroporturile din Iași și Cluj, au fost anulate. Este vorba despre două zboruri charter cu aproximativ 350 de muncitori sezonieri cu destinaţia Germania, care ar fi trebuit să decoleze vineri de pe Aeroportul Iaşi și de alte șase curse au fost anulate și la Cluj-Napoca. 

La Iași au fost anulate cursele charter care urmau să transporte, în cursul zilei de vineri, muncitori sezonieri spre Germania. Prima aeronavă trebuia să decoleze la ora 13,00 spre Baden-Baden, iar cel de-al doilea zbor, care avea destinaţia Nuremberg, trebuia să decoleze la ora 13,30.

Aproape 300 de oameni au venit la aeroportul din Iași pentru a lua avionul spre Germania, in cadrul unor curse speciale pentru muncitori sezonieri. Ordonanță militară a instituit un moratoriu de 48 de ore asupra oricărui zbor de acest fel, astfel ca oamenii au trebuit să se întoarcă de unde au venit sau să găsească un adăpost până la reluarea curselor.

Oamenii au fost organizați de jandarmi. La Iași, cei aproximativ 350 de muncitori au fost îmbarcați în autocare și transportați acasă.

Alte șase zboruri au fost anulate și la Cluj, cu destinația Germania, după ce ieri aproape 2.000 de oameni au fost aduși la grămadă în parcarea aeroportului, în ciuda măsurilor de distanțare socială.

Dimineaţă, directorului Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, ceruse prezenţa jandarmilor la aeroport. În zonă s-au aflat echipaje de jandarmi, care au făcut culoare de acces pentru călători, pentru a fi evitată o situaţie precum cea de la Cluj-Napoca.

Aproape 2.000 de persoane din judeţe din Transilvania şi Moldova au fost ieri în parcarea din faţa Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

Prin Ordonanța Militară numărul 8, transporturile aeriene vor fi autorizate de Ministerul Transporturilor de acum încolo, pentru a se evita situaţii precum cea de la Cluj.

Related posts

Klaus Iohannis a fost premiat in SUA pentru apararea valorilor democratiei cu distinctia Light Unto the Nations

Delia Ion

Orasul Wuhan din China a fost inchis complet din cauza virusului misterios

Lucy Ionesco

Presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag cere convocarea de urgenta a lui Grindeanu la Bruxelles

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult