CCR a admis sesizarea lui presedintelui Iohannis: Legea privind statutul functionarului public parlamentar, adoptata cu incalcarea principiului bicameralismului
Breaking News

Curtea Constitutionala a respins sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13. Solutia finala, in mainile Parlamentului

Curtea Constituţionala a respins, joi, ca inadmisibla sesizarea Avocatului Poporului cu privire la Ordonanta de Urgenta 13 de modificare a Codului penal. Decizia de respingere are ca motivatie faptul ca OUG 13 a fost abrogata si sesizarea nu ar mai avea obiect. Decizia CCR a fost luata cu majoritate de voturi.

STIRE INITIALA: Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) se pronunta, joi, pe fond cu privire la sesizarea Avocatului Poporului pe ordonanta de urgenta 13 de modificare a Codurilor penale, insa expertii anti-coruptie sustin ca solutia finala sta tot in mainile Parlamentului. Daca CCR respinge sesizarea Avocatului Poporului, sunt sanse ca prevederile OUG 13, care a scos sute de mii de oameni in strada, sa intre in vigoare, dar decizia sta in mainile Legislativului.

Amintim ca Curtea Constitutionala a respins, ieri, sesizarile trimise de Klaus Iohannis si de CSM privind OUG 13, care a modificat radical legislatia penala. Judecatorii CCR au decis, miercuri, ca nu exista un conflict intre Guvern si Parlament in legatura cu adoptarea ordonantei.

Expertul anti-coruptie Laura Stefan, a declarat la RFI ca decizia Curtii Constitutionale, pe fond, nu va pune punct discutiilor, solutia finala aflandu-se tot in mainile Parlamentului.

Practic, Parlamentul trebuie sa arate ca este de acord sa adopte aceeasi solutie pe care guvernul a adoptat-o, respectiv sa rezolve problema generata de OUG 13, prin aprobarea OUG 14 printr-o lege. Laura Stefan a declarat ca se asteapta ca Parlamentul sa faca ce a declarat prin liderii sai, astfel incat Romania sa iasa din aceasta criza profunda in care a intrat de cateva saptamani.

„Indiferent de ce se decide cu privire la OUG 13, ce ne intereseaza este ca in aceasta chestiune sa domneasca certitudinea juridica. Si aceasta nu poate interveni decat dupa ce ne lamurim ca parlamentul este de acord sa adopte aceeasi solutie pe care guvernul a adoptat-o si anume sa rezolve problema generata de OUG 13, prin aprobarea OUG 14 printr-o lege. Ma astept ca Parlamentul sa faca ce a declarat prin liderii sai importanti si sa iesim cumva din aceasta criza profunda in care se zbate România de atâtea saptamâni. Generata pâna la urma de ideea abosult inacceptabila ca odata ajuns la guvernare poti sa dai orice fel de acte normative, indiferent cât de scandaloase sunt acestea”, a declarat Laura Stefan.

Intrebata de reporterul RFI ce se intampla daca judecatorii CCR ajung la concluzia ca OUG 13 se afla in acord cu Legea Fundamentala, expertul anti-coruptie a declarat: „Nimic. Avem OUG 14 care a abrogat OUG 13”.

Declaratia Laurei Stefan poate fi ascultata pe site-ul RFI.

Articole asemănătoare

Sedinta solemna in Parlament pentru comemorarea Regelui Mihai. Principesa Margareta: Dragi romani, la fel ca si dumneavoastra am pierdut un tata

Ioana Badulescu

Ministrul Finantelor a creat o adevarata psihoza in Romania dupa ce a anuntat ca vine criza economica

Lucy Ionesco

Nunta regala in Marea Britanie. Printul Harry si actrita americana Meghan Markle s-au casatorit la Castelul Windsor

Ioana Badulescu