Cutremur in Romania
Social

Cutremur de 4,9 grade pe scara Richter in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de sambata spre duminica in zona seismica Vrancea, a anuntat Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

Cutremurul a avut loc la ora 02.44 si s-a produs in zona seismica Vrancea, la o adancime de 141 de Km., fiind resimtit si la Bucuresti, Este cel mai mare seism produs pana acum in 2015. Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (34 de kilometri), Targu Secuiesc (49 de kilometri), Ramnicu Sarat (54 de kilometri), Focsani (57 de kilometri) si Valenii de Munte (59 de kilometri).

Cele mai importante zone seismice din Romania sunt:  Vrancea, Ramnicu-Sarat, Fagaras-Campulung, Banat, Crisana, Maramures si Dobrogea. La acestea se adauga zone epicentrale cu importanta locala in regiunea Jibou si a Tarnavelor din Transilvania, nordul si vestul Olteniei, nordul Moldovei si Campia Romana .

Articole asemănătoare

Adrian Sarbu, fostul sef al Pro TV, a implinit 60 de ani. Ce planuri avea cu fiica sa

Lucy Ionesco

LEGEA BIG BROTHER, IN VIGOARE? MAI se reuneste pentru discutii privind situatia de securitate

Lucy Ionesco

MApN modifica Statutul rezervistilor voluntari. Rezervistii vor avea o solda de trei ori mai mare si nu vor mai fi obligati sa anunte parasirea localitatii de domiciliu

Ioana Badulescu