Informatii importante pentru romanii din Italia dupa cutremurul puternic de azi-dimineata
Externe

Cutremur in Italia. Ce trebuie sa stie cetatenii romani care s-ar putea numara printre victime

Cutremur puternic produs, miercuri dimineata, in Italia. Seismul a avut magnitudinea de 6,2 grade pe Richter si s-a soldat cu moartea a cel putin 21 de persoane, potrivit datelor disponibile la ora transmiterii acestei stiri. Orasul Amatrice a fost aproape integral distrus, drumurile fiind blocate, iar un pod este gata sa se prabuseasca. Ministerul roman al Afacerilor Externe a emis un comunicat de presa in care le explica romanilor care s-ar putea numara printre victime ce sa faca.

Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

De asemenea, pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare operative a fost mobilizat şi Consulatul General al României la Bologna. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului Bologna se deplasează în regim de urgenţă în zonă.

Iti recomandam si: CUTREMUR IN ITALIA. Orasul Amatrice a fost ras de seism, cel putin 21 morti (UPDATE)

Până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunii diplomatice de la Roma şi al oficiului consular de la Bologna, este în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţa consulară.

Precizăm faptul că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Articole asemănătoare

Noi reguli de carantinare in Marea Britanie din 15 decembrie

Lucy Ionesco

Toate telefoanele mobile vor avea incarcator comun, in maxim 3 ani de zile

Bogdan

România riscă să piardă bani europeni. În două luni din acest an atragerile au fost zero

Teodora Badescu