Cutremur in Mexic. Bilantul provizoriu indica peste 200 de morti si zeci de raniti

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 20, 2017 10:27

Cutremur in Mexic. Bilantul provizoriu indica peste 200 de morti si zeci de raniti

Cutremur devastator inregistrat, marti, in Mexic. Un seism cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter s-a produs in centrul Mexicului, bilantul provizoriu indicand cel putin 216 de morti si zeci de raniti. O scoala s-a prabusit peste elevi, iar 15 oameni au murit in timpul unei slujbe religioase. Ministerul roman al Afacerilor Externe (MAE) face verificari pentru a afla daca sunt romani printre victime.

Bilanţul cutremurului din Mexic i a ajuns la 216 de persoane, iar salvatorii caută în continuare supravieţuitori în clădirile prăbuşite, anunţă Reuters. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României din Mexic verifică împreună cu autoritățile locale dacă printre victime există cetățeni români.

Există speranțe că numărul de morti în cutremur ar putea fi ușor mai mic decât s-a apreciat. Șeful Agenției de Protecție Civilă din Mexic, Luis Felipe Puente, a revizuit cifra deceselor la 216 de persoane.

15 oameni au murit în timpul unei slujbe religioase, după ce biserica – ridicată pe versantul unui vulcan – s-a prăbușit peste ei. După cutremur, vulcanul a avut o erupție de proporții reduse.

Un bilanț provizoriu indica la un moment dat 248 de morți, între care 55 în Morelos, 49 în Mexico City și 32 în statul Puebla. Institutul Geologic din SUA apreciază că numărul deceselor va ajunge la 1.000. Impactul economic va fi între 1 și 10 miliarde de dolari.

Imagini infiorătoare au fost surprinse după cutremur. S-au înregistrat mai multe explozii la uzine sau conducte de gaze.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României din Mexic verifică împreună cu autoritățile locale dacă printre victime există cetățeni români.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.