Cutremur in zona Vrancea cu magnitudinea de 4,2 pe Richter

Corina Alexandru
By Corina Alexandru februarie 27, 2015 11:30

Cutremur in zona Vrancea cu magnitudinea de 4,2 pe Richter

Cutremur in zona Vrancea cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter in aceasta dimineata. Cutremurul s-a produs in zona Vrancea, la ora 8.10, avand epicentrul la o adancime de 129 km. Potrivit Directorului Stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, “este un cutremur obisnuit pentru zona Vrancea, care nu produce pagube”.

Orasele aflate in vecinatate sunt la distante considerabile : 40 km – Focsani, 41 km – Covasna, 46 km – Marasesti, 49 km – Ramniciu Sarat, respectiv 51 km,  Targu Secuiesc.

In cazul producerii unui cutremur, specialistii ne recomanda a respecta cateva reguli menite a ne proteja viata si integritatea corporala.

Cele mai sigure locuri unde ne putem adaposti sunt: sub mese sau birouri grele, in colturile camerelor, langa stalpii de rezistenta, pe holuri, proptiti de un perete interior.

Daca sunteti intr-un vehicul, trageti pe dreapta intr-un loc sigur, departe de poduri, tunele si cladiri.

In cazul in care sunteti intr-un mijloc de transport in comun, nu va imbulziti spre iesire, recomandat fiind statul pe scaun pana la oprirea acestuia.

La scoala, copii si personalul didactic sunt sfatuiti sa se adaposteasca sub banci sau catedre, departe de ferestre.

Populatia este indrumata sa evite locurile considerate periculoase, situate langa ferestre, oglinzi sau usi, care ar putea sa izbeasca oamenii, biblioteci, langa obiecte grele care ar putea cadea, in bucatarii sau bai, unde exista boilere sau alte aparate care, prin cadere, ar putea produce rani,  lifturile, stalpii de electricitate sau de telefonie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.