Un nou cutremur s-a produs duminica in Romania

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 8, 2015 12:38

Un nou cutremur s-a produs duminica in Romania

Inca un cutremur de peste 3 grade pe Richter s-a produs, duminica, in Romania. Cutremurul s-a inregistrat duminica, la ora 9.46 in zona Vrancea si a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter. Potrivit INFP, si sambata a avut loc un seism de 3,1 grade tot in zona Vrancea.

Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), seismul de 3,2 grade a avut epicentrul in judetul Buzau si s-a produs la adâncimea de 119 de kilometri. Orasele apropiate de epicentrul cutremurului sunt Râmnicu Sarat (38 de kilometri), Focsani (43 de kilometri), Covasna (48 de kilometri), Buzau (52 de kilometri) si Marasesti (55 de kilometri).

HotWeek.ro iti recomanda si: 4 cutremure intr-o singura zi in Romania! INFP ne spune daca sunt motive de ingrijorare

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbata, la ora 14.16, in zona Vrancea, epicentrul seismului fiind in judetul Vrancea.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs in 24 ianuarie, in zona seismica Vrancea.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in România in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.