Cutremur in Romania
Social

Cutremure succesive in Romania in ultimele 24 de ore

Cutremure succesive in Romania in 24 de ore. Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP) informeaza ca trei cutremure, cu magnitudinea cuprinsa intre 3,1 si 3,9 grade pe scara Richter, au fost inregistrate in zona Vrancea in ultimele 24 de ore, doua dintre ele avand epicentrul in judetul Vrancea, iar unul in judetul Buzau.

Ultimul cutremur s-a produs sambata, la ora 16.34, avand o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter, epicentrul cutremurului fiind in judetul Vrancea.

Orasele situate in apropierea seismului, care s-a produs la o adancime de 143 de kilometri, sunt Covasna (31 de kilometri), Targu Secuiesc (43 de kilometri), Focsani (50 de kilometri), Marasesti (56 de kilometri) si Ramnicu Sarat (56 de kilometri).

Te-ar putea interesa si: 4 cutremure intr-o singura zi in Romania! INFP ne spune daca sunt motive de ingrijorare

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, a avut loc sambata, la ora 6.52, in zona Vrancea, epicentrul acestuia inregistrandu-se tot in judetul Vrancea.

Seismul s-a produs la adancimea de 140 kilometri. Orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (40 de kilometri), Focsani (45 de kilometri), Ramnicu Sarat (47 de kilometri), Targu Secuiesc (52 de kilometri), Marasesti (54 de kilometri).

Un alt cutremur s-a produs vineri, la ora 22.31, si a avut magnitudinea de 3,9 grade, fiind inregistrat in zona seisimica Vrancea, epicentrul fiind in judetul Buzau.

Seismul s-a produs la adancimea de 118 kilometri si a avut intensitatea II in zona epicentrala. Orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (43 de kilometri), Ramnicu Sarat (45 de kilometri), Focsani (52 de kilometri), Buzau (53 de kilometri) si Targu Secuiesc (57 de kilometri).

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs in 24 ianuarie, in zona seismica Vrancea. In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani.

Stiri pe aceeasi tema

Legea RCA, blocata pana dupa alegerile locale. Norma RCA se va transforma in Legea RCA, potrivit proiectului

Cristiana Petrariu Bota

LOTO 4 MAI 2014. Vezi care au fost numerele extrase la cele sase jocuri!

Bogdan

Sistemul informatic pentru cardul de sanatate are din nou probleme

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult