3.1 C
România
21 februarie 2024
Externe

Cutremurul din Ecuador, resimtit ca si cum ar fi venit sfarsitul lumii

Presa internationala vorbeste pe larg despre cutremurul din Ecuador. Seismul din Ecuador a avut 7,8 grade și a fost resimțit ca și cum ar fi venit “sfârșitul lumii”, noteaza RFI, care citeaza declaratiile oamenilor intervievati de reporterul Le Monde.

La 48 de ore de la cutremur, salvatorii caută acum supraviețuitori printre ruinele caselor dărâmate. “Am crezut că urmează să intre în pământ casa în care eram”, a spus una dintre victimele rănite la cutremur.

BBC scrie că la fața locului au fost mobilizați 10,000 de militari și 3,500 de polițiști. În unele locuri, oamenii își folosesc propriile mâini pentru a da la o parte dărâmăturile.

New York Times descrie scene impresionante și amintește faptul că Ecuadorul are o istorie bogată în ceea ce privește cutremurele, dar subliniază particularitatea celui de sâmbătă, care a durat mai mult de un minut și ar fi cel mai puternic care a lovit țara din 1970 încoace. Unii geologi chiar susțin că seismul care a lovit Ecuadorul ar fi de 20 de ori mai puternic decât cel care a făcut ravagii în Japonia săptămâna trecută.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Related posts

Accident aviatic la Shoreham, Anglia: Bilant de 11 morti, potrivit politiei britanice

Lucy Ionesco

Ambasada SUA la Bucuresti nu mai are fonduri pentru desfasurarea activitatii, din cauza crizei bugetare de la Washington

Ioana Badulescu

Coronavirusul ucide si economia! China intarzie publicarea datelor economice pe ianuarie, lasand loc pentru banuieli

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult