9.2 C
România
25 octombrie 2021
Externe

Cutremurul din Ecuador, resimtit ca si cum ar fi venit sfarsitul lumii

Presa internationala vorbeste pe larg despre cutremurul din Ecuador. Seismul din Ecuador a avut 7,8 grade și a fost resimțit ca și cum ar fi venit “sfârșitul lumii”, noteaza RFI, care citeaza declaratiile oamenilor intervievati de reporterul Le Monde.

La 48 de ore de la cutremur, salvatorii caută acum supraviețuitori printre ruinele caselor dărâmate. “Am crezut că urmează să intre în pământ casa în care eram”, a spus una dintre victimele rănite la cutremur.

BBC scrie că la fața locului au fost mobilizați 10,000 de militari și 3,500 de polițiști. În unele locuri, oamenii își folosesc propriile mâini pentru a da la o parte dărâmăturile.

New York Times descrie scene impresionante și amintește faptul că Ecuadorul are o istorie bogată în ceea ce privește cutremurele, dar subliniază particularitatea celui de sâmbătă, care a durat mai mult de un minut și ar fi cel mai puternic care a lovit țara din 1970 încoace. Unii geologi chiar susțin că seismul care a lovit Ecuadorul ar fi de 20 de ori mai puternic decât cel care a făcut ravagii în Japonia săptămâna trecută.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Hollande a purtat convorbiri la Washington cu omologul sau american

Cristiana Petrariu Bota

WIKILEAKS despre Panama Papers: Consortiul jurnalistilor de investigatie (ICIJ) publica selectiv pentru a servi unor interese

Cristiana Petrariu Bota

Atentionare de calatorie in Spania din cauza unei greve a personalului Ryanair

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult