12 C
România
28 septembrie 2021
Program de Craciun 2018 la spitalele de urgenta din Bucuresti si la Serviciul de Ambulanta
Breaking News Social

Noul spital de urgenta din Bucuresti se va numi „Sf. Vasile cel Mare” si va fi gata in 4-5 ani

Noul spital de urgenta din Bucuresti se va numi „Sf. Vasile cel Mare” si va fi gata in 4-5 ani. Precizarile au fost facute, luni, de primarul sectorului 1, Dan Tudorache, care i-a asigurat pe jurnalistii prezenti la o conferinta de presa ca lucrarile pentru construirea noului spital vor incepe in 2019, urmand ca proiectul sa fie finalizat in intregime in maxim 5 ani.

Dan Tudorache a anuntat ca respectiva unitate medicala se va construi pe soseaua Bucuresti-Targoviste, in prezent fiind realizat studiul de pre-fezabilitate si au fost demarate demersurile pentru Planul de Urbanism Zonal.

Numele noului spital va fi „Sfantul Vasile cel Mare” si va avea 1015 paturi plus 100 de paturi pentru UPU, acolo urmand sa fie relocate trei unitati sanitare: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi si Institutul Mama si Copilul (n.r. sectia de pediatrie).

In momentul de fata am terminat studiul de pre-fezabilitate. Am inceput demersurile pentru PUZ. Noi speram cu ajutorul consilierilor generali sa fie votat PUZ-ul undeva in luna mai. Am facut un grafic – cand va incepe efectiv. Acest spital care se va numi Sfantul Vasile cel Mare va avea 1015 paturi plus 100 de paturi pentru UPU. Vor fi relocate trei spitale: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi, Institutul Mama si Copilul (n.r. sectia de pediatrie). Toata investitia va fi suportata de Primaria sectorului 1, dupa calculele noastre va fi in jur de 300 milioane de euro. Poate sa depaseasca. Noi asa am stabilit – undeva la 300 milioane de euro. Va incepe in 2019 octombrie si noi speram ca in 4-5 ani sa se termine cu totul„, a spus Tudorache.

El a mentionat ca si aparatura medicala va fi achizitionata tot cu banii Primariei sectorului 1.

„Toti sunt banii Primariei sectorului 1 si cu aparatura medicala. Când il predam, il predam la cheie Ministerului Sanatatii. Tot acest proiecte s-a facut impreuna cu Ministerul Sanatatii in baza protocolului din luna septembrie 2017. (…) Vot fi locuri de parcare suficiente. Avem 7,2 hectare. Este un spital de care Bucurestiul va avea nevoie. Vor fi relocati toti medicii si asistentii din cele trei locatii”, a spus primarul, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, aparatura existenta in cele trei unitati medicale nu va fi relocata in noul spital.

Tudorache a mai spus ca toata zona va fi sistematizata.

„Este o statie de metrou la circa 400 de metri de aceasta locatie si am vorbit sa ne faca o statie chiar in locul respectiv. Oricum, statia de metrou existenta este foarte aproape”, a mai adaugat primarul sectorului 1.

Stiri pe aceeasi tema

Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni de inchisoare. Se asteapta mandatul de executare, liderul PSD ar putea fi incarcerat in cateva ore. UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Mihai Busuioc nu poate fi demis de premierul Grindeanu. Ca secretar general al Guvernului, chiar Busuioc a refuzat sa contrasemneze ordinul

Ioana Badulescu

MAI angajeaza medici si farmacisti. Conditii de inscriere, documente necesare si calendarul desfasurarii concursului

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult