Daca nu primesti bon fiscal, poti sa nu achiti ce ai cumparat. Darius Valcov: 3 minute ii ia unui comerciant sa scrie un anunt
Economie

Daca nu primesti bon fiscal, poti sa nu achiti ce ai cumparat. Darius Valcov: 3 minute ii ia unui comerciant sa scrie un anunt

Afirmatia ii apartine ministrului Finantelor Publice, Darius Bogdan Valcov. „Ii ia 3 minute ca sa il bata la calculator si sa il scoata la imprimanta, deci nu ar fi nicio problema. Il pune intr-o tipla de plastic si il afiseaza”, a declarat oficialul ministerului.

Potrivit acestuia, conform ordonantei de urgenta recent publicata, comerciantii si proprietarii de restaurante trebuie sa afiseze la loc vizibil anuntul potrivit caruia clientul are dreptul sa nu achite contravaloarea produselor selectate sau consumate daca nu i se inmaneaza un bon fiscal.

Ordonanţa prevede că, începând cu 1 martie, în cazul refuzului agentului economic de a emite şi înmâna bon fiscal, cumpărătorul să poată să nu achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzacţie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. Aşadar, cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal”, se precizează în comunicat.

HotWeek.ro iti recomanda si: 13 aprilie 2015 poate fi o zi cu noroc pentru romani

O tranzacţie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. Aşadar, cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal.

De asemenea, Ministerul Finantelor Publice a precizat intr-un comunicat ca s-a renunţat la pragul minim de vârstă de 18 ani, astfel că orice persoană poate participa la Loteria Fiscala, care a demarat la inceputul acestei luni si a crei prima extragere este prevazuta a se desfasura pe 13 aprilie, a doua zi de Paste.

Stiri pe aceeasi tema

COD FISCAL 2016. Modificari la Codul Fiscal privind impozitarea pensiilor. Proiect

Cristiana Petrariu Bota

BLACK FRIDAY 2016. Cauciucuri de iarna ieftine. Vezi preturi

Bogdan

Apartamentele lui Robert Negoita, vandute de ANAF la licitatie la jumatate de pret

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult