-1.6 C
România
21 ianuarie 2022
Economie

Dacia a vandut in Germania cu aproape 50% mai multe unitati in luna mai fata de aprilie

Piata auto din Germania a inregistrat o crestere in lna mai de 12,9%, la 323.952 de unitati. Datele oferite de Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor (KBA) scot in evidenta ca Dacia este una dintre marcile fruntase la cresterea numarului de unitati vandute, cu un avans de 49,2% fata de luna aprilie, la 6,785 vehicule.

Pe plus au fost zi vanzarile a patru dintre gigantii din industie. Ford a inregistrat un avans de 14,7%, Volkswagen un plus de 8,8%, BMW o crestere de 6,9% in timp ce Renault a raportat un avans de 3,7%.

In primele cinci luni din acest an, vanzarile de autoturisme noi pe cea mai mare piata auto din Europa au crescut cu 4,7%, la 1,45 milioane de unitati, in timp ce Dacia a raportat un avans de 35,4%, la 26.098 vehicule.

Brandul Volkswagen a raportat un declin al vanzarilor de 3,6%, in perioada ianuarie-mai 2017, in timp ce livrarile Renault şi Ford au inregistrat un avans de 14,7% şi, respectiv, 7,6%.

Stiri pe aceeasi tema

Schimbari majore la ANAF. Ministrul de Finante a anuntat reforma din temelii a sistemului

Cristiana Petrariu Bota

Accesul in unitatile BCR se va face exclusiv pe baza de programare

Cristiana Petrariu Bota

Statistica: Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele noua luni din 2019 cu 5,7%

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult