Dacia reactioneaza dupa ce Mihai Tudose a pus la zid mediul privat: Cei din Guvern mint cum trag aer in piept. Membru CA al BRD: Nu intelegem declaratiile premierului
Breaking News

Dacia reactioneaza dupa ce Mihai Tudose a pus la zid mediul privat: Cei din Guvern mint cum trag aer in piept. Membru CA al BRD: Nu intelegem declaratiile premierului

Mediul de afaceri reactioneaza dupa ce premierul Mihai Tudose a pus la zid mediul privat, in sedinta de Guvern de astazi, criticand multinationalele, bancile si ironizand protestatarii de la o companie de automobile. In sedinta Executivului in care s-a aprobat OUG de modificare a Codului Fiscal, Mihai Tudose a criticat companiile multinationale, bancile si a ironizat ”protestul unor romani sustinuti de conducere care doreau autostrazi, compania externalizand profitul”, tinta evidenta fiind mitingul de marti de la compania Dacia.

Reprezentantii Dacia si BRD au reactionat la atacul premierului. Intr-o interventie la RFI, liderul sindical de la Dacia, Nicolae Pavelescu, si Aurelian Dochia, membru al Consiliului de Administratie al BRD, i-au dat replica premierului Mihai Tudose.

Într-un răspuns emis la o solicitare RFI, compania producătoare de mașini afirmă că nu comentează deciziile politice ale autorităților. ”Acțiunea din 7 noiembrie a fost o inițiativă exclusiv a sindicatului. Compania a fost doar informată de sindicat referitor la acest demers”, transmite conducerea Dacia, care promite că activitatea firmei nu va fi afectată în perioada următoare.

Lider sindical Dacia, la RFI: Cei din Guvern mint cum trag aerul în piept

Mult mai vehemenți sunt sindicaliștii de la Dacia care spun că nu renunță la proteste și că au început demersurile pentru declanșarea grevei generale în semn de protest față de modificarea Codului Fiscal.

Liderul sindical de la Dacia, Nicolae Pavelescu, declară, la RFI, că ”ei (n.r. membrii Guvernului) mint cum trag aer în piept. ”Vor să ducă totul în derizoriu crezând că le vor crede miniciunile cum i-au crezut bugetarii că vor majora salariile cu 25%. Vom continua cu manifestările de stradă și strângere de semnături pentru declanșarea grevei generale”.

Tudose: Băncile sunt nervoase. Vă felicit, domnule Mișa!

”Băncile sunt nervoase. Vă felicit, sunteți pe drumul cel bun, domnule ministru Mișa! Mai rămâne să plătească taxele”, le-a transmis premierul Mihai Tudose băncilor. Șeful Executivului s-a arătat nemulțumit de faptul că, din informațiile sale, unele sucursale de bănci le-ar fi dat liber angajaților pentru a putea participa la protestul din fața Guvernului.

Membru CA al BRD: Nu inteleg declaratiile premierului

Într-un interviu acordat RFI, analistul economic Aurelian Dochia, membru al Consiliului de Administrație al BRD, spune că nu crede că băncile au acționat în acest mod.

”Nu înțeleg declarațiile premierului. Băncile respectă legile țării, își plătesc taxele”, spune Aurelian Dochia. El afirmă totodată că leul s-a depreciat în ultimele zile în raport cu monedele importante din cauza inflației și a măsurilor fiscale ale Guvernului.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Iti recomandam: OUG privind modificarile la Codul Fiscal a fost adoptata de Guvern. Modificari la impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit si contributiile sociale

Transferul contributiilor de la angajator la angajat s-a aprobat. Ce prevede OUG care modifica Codul Fiscal

Revolutia fiscala, citita de pe foaie de ministrul Finantelor in sedinta de Guvern. Imediat, Lia Olguta Vasilescu a anuntat mariri de salarii si pensii

Articole asemănătoare

Alerta terorista la bordul unui avion Turkish Airlines care circula pe ruta Istanbul – Sao Paulo

Lucy Ionesco

Declaratia saptamanii vine de la Adrian Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa, le faceti degeaba

Lucy Ionesco

Primele rezultate ale exit poll-ului de la alegerile europarlamentare din 2019

Lucy Ionesco