Dacian Ciolos: Germania este un partener strategic important pentru Romania. Voi reveni in primavara

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 7, 2016 19:12
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

Dacian Ciolos: Germania este un partener strategic important pentru Romania. Voi reveni in primavara

Premierul Dacian Ciolos a declarat joi, in cadrul vizitei pe care a efectuat-o in Germania, ca aceasta tara este un partener strategic important pentru Romania, relatiile dintre cele doua tari fiind extrem de puternice in domeniul economiei. Dacian Ciolos a tinut sa precizeze ca intentioneaza sa revina in Germania in primavara acestui an, pentru a intari cooperarea cu landurile.

“Vreau sa profit de aceasta ocazie pentru a multumi cancelarului german. Germania este un partener strategic important pentru Romania. Relatiile noastre sunt extrem de puternice in domeniul economiei. Germania este un important partener pentru Romania. Volumul schimburilor comerciale este ridicat, in Romania exista foarte multe companii extrem de active pe piata. Am discutat despre prioritatile celor doua tari. Vorbim in Romania de eficientizarea aparatului birocratic. Vrem un sistem al justitiei imbunatatit, transparenta pentru mediul de afaceri.

Dacian Ciolos si Angela Merkel au sustinut o conferinta de presa comuna la Berlin

Intentia mea e sa mai vin o data in primavara in Germania ca sa intarim cooperarea si cu landurile. Impreuna cu comunitatea romana din Germania, care e foarte bine integrata, oameni care au venit la studii, care lucreaza aici, am vorbit si despre comunitatea germana din Romania. Toate aceste lucruri sunt premise foarte bune pentru o cooperare buna intre cele doua tari”, a declarat Dacian Ciolos.

“Am discutat si de cooperare in UE, guvernul vrea sa faca din Romania o tara activa pe plan european in mai multe domenii. Vrem sa fim un factor pro-activ in plan comunitar. Vrem sa cooperam cu toate tarile din UE, iar Germania este un stat cheie. Vrem sa participam activ la transformarea institutiilor europene”, a completat Dacian Ciolos.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.