0.4 C
România
28 octombrie 2021
Dacian Ciolos
Politica

Dacian CIolos in plenul Camerei Deputatilor: Decizia privind alegerile locale a fost luata de Parlament acum un an

Premierul Dacian Ciolos a declarat luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca decizia privind alegerile locale a fost luata de catre Parlament acum un an si a subliniat ca partidele nu ar trebui sa culpabilizeze Executivul pentru ca acesta refuza sa foloseasca instrumente pe care aceleasi formatiuni politice le-au criticat atunci cand alte guverne au recurs la ele.

Primul-ministru a aratat ca desi pe tema alegerii primarilor in 2 tururi au existat argumente atat pro, cat si contra, majoritatea partidelor nu considera oportuna modificarea legislatiei in acest moment.

”Partidul sau partidele care doresc modificarea legislatiei acum trebuie sa-si asume si aceasta dezbatere si sa o conduca, asa cum fac si cu dezbaterea actuala, nu culpabilizand Guvernul ca nu doreste sa foloseasca instrumente de modificare a legii, sistem de modificare a legii pe care in urma cu ceva vreme il contestau aceste partide, cand guverne precedente l-au folosit”, a spus Ciolos.

Premierul a subliniat ca adoptarea unei OUG sau asumarea raspunderii sunt instrumente care ”aduc Guvernul in fata Parlamentului”. El a insistat asupra faptului ca Executivul nu poate sa modifice singur in mod definitiv legislatia electorala.

”Decizia privind alegerile locale a fost luata de catre Parlament acum un an, decizie care a inclus mai multe aspect privind alegerile, atat locale, cat si parlamentare. Subiectul a fost repus in discutie acum, dupa ce, in noiembrie, o parte din societate a cerut in cadrul unor manifestatii in strada revenirea la doua tururi in alegerile locale, ca element ce ar putea contribui la reinnoirea clasei politice. La acea vreme, partidele nu au dat semne ca doresc redeschiderea discutiei privind modificarea legii”, a mai spus primul ministru.

El a precizat ca guvernul pe care il conduce si-a asumat organizarea alegerilor in mod ”nepartinitor”.

”Organizarea acestor alegeri insa Guvernul o va face pe baza legislatiei elaborate de Parlament, pentru ca noi consideram ca aici, in Parlament, este locul dezbaterilor si deciziilor pentru modificaerea legislatiei privind alegerile”, a adaugat premierul.

Stiri pe aceeasi tema

Basescu ataca: Muftiule, ciocul mic! Stii cumva de visul teroristilor de la Statul Islamic de a se extinde in Balcani si Europa Centrala?

Cristiana Petrariu Bota

Legea manualului a trecut de Camera Deputatilor. Vor fi maximum trei variante de manuale pentru fiecare disciplina

Ioana Badulescu

Grindeanu: La proteste incep sa devina vizibile doua tabere. Eu indemn la calm

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult